• darkblurbg

Adviseur Openbare orde en Veiligheid VACATURE 26102020

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Openbare orde en Veiligheid voor 24 uur per week voor de duur van 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 1 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Werken bij de gemeente Landsmeer is werken in een kleine gemeente met grote ambities: korte lijnen, informele werkrelaties en grote onderlinge verbondenheid. Wat dat voor jou betekent? Een gezellig team, contact met collega’s uit alle lagen van de organisatie en veel verantwoordelijkheden. Van onze medewerkers vragen wij dat zij actief meedenken en werken aan zowel de eigen ontwikkeling als die van de organisatie. Hiertoe biedt de gemeente Landsmeer alle kansen om jezelf te blijven ontwikkelen, nieuwe werkwijzen te ontdekken en te implementeren. Resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid, pro activiteit, verbinden en communicatie zijn hierbij onze sleutelwoorden.

Opdracht
Wij zoeken een tijdelijke Veiligheidsadviseur om met name de burgemeester en organisatie te ondersteunen op het gebied van de bestrijding van COVID-19. Topprioriteit heeft de regionale samenwerking en de lokale belangen inbrengen in de stafsectie Bevolkingszorg. In deze periode fungeert de veiligheidsadviseur ook als adviseur van de burgemeester op het gebied van Openbare orde en veiligheid, aangezien er geen andere veiligheidsadviseur is. Bijvoorbeeld door het schrijven van annotaties voor de gezagsdriehoek. 

Het streven is nog 1 á 2 weken in november 2020 mee te draaien met de vertrekkende veiligheidsadviseur zodat een warme overdracht mogelijk is. Tegelijkertijd staat een vacature open en wordt een nieuwe veiligheidsadviseur/beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid gezocht. Onderdeel van deze opdracht is de nieuwe medewerker wegwijs maken op basis van de opgedane ervaringen.  

Vereisten

 • Minimaal 2 jaar ervaring met een functie als Adviseur / beleidsmedewerker Veiligheid bij een gemeente;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Beschikbaar uiterlijk per 16 november;

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring met advisering over bestrijding COVID-19;
 • Aantoonbare werkervaring met zelfstandig adviseren van burgemeester;
 • Kandidaat is zeven dagen per week bereikbaar voor de burgemeester;
 • Uurtarief maximaal € 70,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon – werk;
 • Kandidaat heeft minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur veiligheid bij een gemeente

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Politieke sensitiviteit
 • Flexibel
 • Zelfstandigheid
 • Eigenaarschap

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – (Wo) – Do – (Vr)

Uitgangspunt is dat 24 uur per week gewerkt wordt. In deze periode fungeer jij als enige adviseur van de burgemeester met betrekking tot het veiligheidsdomein. Vanwege de belangrijkheid dien je flexibel beschikbaar te zijn voor vragen en sparring. 

Planning
De gesprekken zijn online en zijn gepland op woensdag 4 november van 09:00 uur tot 12:00 uur.  De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 3 oktober bericht.

Overige informatie

 • De gemeente vraagt om een verklaring omtrent gedrag (VOG) deze moet voor de start van de opdracht binnen zijn.