• darkblurbg

Adviseur Openbare Orde en Veiligheid VACATURE

Vacature aangemaakt: 29-09-2020

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Openbare Orde en Veiligheid voor 32 uur per week tot aan eind 2020. Er is een optie op verlenging. Regio Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Reageren voor 5 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten. Als Adviseur Openbare Orde en Veiligheid maak je onderdeel uit van de vakgroep Veilig, dat bestaat naast deze functie uit een adviseur fysieke veiligheid & crisisbeheersing, projectleider Ondermijning, een ondersteunend medewerker veiligheid en twee collega’s die werken voor het Zorg- en Veiligheidshuis. De vakgroep Veilig is een hecht team waarin flexibiliteit, collegialiteit en humor belangrijk zijn. Ieder heeft zijn eigen taken, maar is ook breed inzetbaar op andere dossiers. Je houdt dus van aanpakken. Veilig valt onder het team Advies & Ondersteuning. Naast Veilig bestaat het team uit de vakgroepen Juridische Zaken, Communicatie, Bestuursondersteuning en Onderzoek & Statistiek.

Opdracht 

In deze uitdagende functie heb je een afwisselend takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor veiligheidsprojecten op het terrein van sociale veiligheid en openbare orde. Je bent de rechterhand van de burgemeester: je adviseert over alle veiligheidsonderwerpen en bereidt overleggen van de burgemeester voor. Jouw aandachtsgebieden zijn behalve de reguliere veiligheidsthema’s zoals woninginbraak en autokraak ook nieuwe ontwikkelingen zoals cybercrime en zorg & veiligheid. Denk aan woonoverlast, persoonsgerichte aanpak, huis- en gebiedsverboden en projecten zoals veilige school. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het integraal veiligheidsplan.

Je werkt nauw samen en hebt regelmatig overleg met ketenpartners zoals politie, OM en het Veiligheidshuis. Maar ook met interne collega’s van je eigen vakgroep, Vergunningen, Toezicht & Handhaving en Samenleving. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerker campagnes. Je bent een adviseur die op de juiste manier weet te communiceren. Met jouw gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen weet je goed prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving en kun je goed inschatten waar een burgemeester behoefte aan heeft. Daarmee kun jij mensen en instellingen samen brengen en inspireren om onze veiligheidsdoelstellingen te realiseren.

Vereisten

 • Minimaal afgeronde opleiding op hbo bachelor;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen openbare orde en veiligheid;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen openbare orde en veiligheid;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen openbare orde en veiligheid binnen een gemeentelijke instelling;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van veiligheidskunde, rechten of bestuurskunde;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren van het college van B&W omtrent openbare orde en veiligheid;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van zorg & veiligheid, bijvoorbeeld persoonsgerichte aanpak;
 • Aantoonbare werkervaring met het opstellen en uitvoeren van een integraal veiligheidsplan.

Competenties

 • Kennis van de multidisciplinaire organisaties en ervaring met projectmatig werken;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je speelt hierop in en kunt deze vertalen naar je eigen werkgebied;
 • Je bent flexibel en betrokken en hebt géén negen tot vijf mentaliteit;
 • Je kunt goed samenwerken, neemt initiatief en weet van aanpakken;
 • Je bent stressbestendig en kunt snel schakelen tussen zaken;
 • Humor en relativeringsvermogen zijn welkom!

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet. Graag minimaal 2 referenties vermelden.

Werkdagen 

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning 

De gesprekken zijn gepland op vrijdag 9 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 7 oktober 2020 bericht.

Overige informatie 

De gemeente Houten kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.