• darkblurbg

Adviseur Personeel en Organisatie VACATURE

Vacature aangemaakt: 01-10-2020

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Personeel & Organisatie voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 november 2020. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 7 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 

Team Financiële administratie van de gemeente Nieuwegein bestaat uit 11 medewerkers. Het team verzorgt de debiteuren- en crediteurenadministratie, het betalingsverkeer, invordering, applicatiebeheer van het financieel pakket en overige boekingen. Ons doel is een financiële administratie die juist, volledig en up-to-date is. Daarbij willen we mee met onze tijd en gaan we digitalisering dus niet uit de weg. We werken nauw samen met team Financieel beleid & advies. Samen met dit team en het team P&O vormen we de afdeling Organisatie, Personeel en Financiën (OPF). In ons team vind je vrouwen én mannen, tussen de 24 en 61 jaar.

Opdracht 

Samen met drie andere adviseurs adviseer en inspireer je het management en de medewerkers van Gemeente Nieuwegein op het brede gebied van personeelsmanagement. Elke Adviseur focust zich op een of meerdere afdelingen. Jij wordt vooralsnog de adviseur van de afdelingen Ruimtelijk Domein, Toezicht, Veiligheid en Leefomgeving en Geynwijs.

Kun jij je goed verplaatsen in de belevingswereld van deze diverse groep medewerkers en maak je met jouw advies hét verschil?

Je zal de afdelingen tactisch gaan adviseren over in-, door- en uitstroom, functiewaardering en beloningsvraagstukken, personele knelpunten en conflicten, beoordeling en (dis) functioneren, organisatiewijzigingen, praktische toepassing van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie.

Daarnaast adviseer je het management regelmatig over meer complexe zaken zoals:

Koers, ontwikkelingsvraagstukken en effecten op de afdeling; Advisering vanuit de organisatiedoelstellingen, landelijke ontwikkelingen en trends; Vragen en problemen op het gebied van personeel, organisatie en rechtspositie. In je adviezen gebruik je regelmatig de input van andere P&O collega’s op het gebied van o.a. ARBO, ziekteverzuim, loopbaanbegeleiding of Recruitment.

P&O-beleid, projecten en organisatieontwikkeling 

Naast dat je de afdelingen tactisch adviseert, vragen we ook organisatiebreed jouw inbreng op diverse strategische/ tactische P&O- en organisatie-ontwikkelthema’s.

Jij zet P&O thema’s proactief en inspirerend op de kaart, waardoor Gemeente Nieuwegein zich continu blijft ontwikkelen en met haar dienstverlening optimaal waarde toevoegt voor de inwoners van Nieuwegein.

In deze rol ben je op de hoogte van actuele en methodisch goed onderbouwde instrumenten om P&O beleid te ontwikkelen dat past bij de organisatiedoelstellingen en de visie van Gemeente Nieuwegein. Ook houd je wetswijzigingen of CAO wijzigingen goed in de gaten en breng je voorstellen in om procedures effectiever en efficiënter te laten verlopen.

Je bent regelmatig onderdeel van projectteams of bent projectleider van een specifiek P&O beleidsthema. Het is dan ook belangrijk dat je weet hoe je voor draagvlak zorgt binnen de organisatie en dat je actief je netwerk, binnen en buiten de organisatie, onderhoudt.

Er is veel ruimte voor onderzoek, initiatief en vernieuwende ideeën. We zijn dan ook benieuwd naar jouw input.

Vereisten

  • Een afgeronde opleidingen op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van HRM;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als HR Adviseur;
  • Maximaal uurtarief van € 75,- exclusief btw / inclusief reis- en verblijfkosten.

Gunningscriteria

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeentelijke instelling;
  • Aantoonbare werkervaring met Arbo en Verzuim;
  • Aantoonbare werkervaring met SPP, Lean, Agile, Thuiswerken, Corona, WNRA en CAO (Meerkeuze)

Competenties

  • Nauwkeurig werken
  • Resultaatgerichtheid i.c.m. doorzettingsvermogen
  • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Werkdagen 

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning 

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 13 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 12 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.