• darkblurbg

Adviseur Verkeersveiligheid VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Verkeersveiligheid voor 16 uur per week tot en met 18 december 2021. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 10 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Veenendaal is een mooie, actieve gemeente, centraal gelegen aan de A12, met uitstekende voorzieningen in een groene omgeving. De gemeente heeft een bruisende binnenstad met een groot en gevarieerd winkelcentrum, een innovatief ICT-centrum voor de regio en volop plannen voor de toekomst. Met de ontwikkeling van het centrumplan Brouwerspoort en diverse andere nieuwbouwlocaties zoals Veenendaal-oost, zal Veenendaal naar zo'n 70.000 inwoners groeien. Ook persoonlijke groei van onze medewerkers staat centraal in Veenendaal. De gemeente stimuleert hen om zich steeds verder te ontwikkelen. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Het team
67.000 inwoners, 20 vierkante kilometer op de grens tussen dynamisch Utrecht en groen Gelderland: dat is Veenendaal. Voor de 17 collega’s binnen team Adviseurs Openbaar Beheer is de vraag: hoe zorgen we ervoor dat die 20 vierkante kilometer prettig, veilig en goed is ingericht? Dat levert hen afwisselend werk op, van mobiliteit en klimaatadaptatie tot parkeerexploitatie en afvalverwerking. We doen het al goed: zo zijn we uitgeroepen tot groenste stad en zijn we al twee keer Fietsstad van Nederland geweest (de laatste keer in 2020). Mooie resultaten voor het team dat in een plezierige sfeer, met vertrouwen en veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid werkt aan een fijne en leefbare omgeving.

Opdracht
Een aantal locaties in Veenendaal scoort onder de maat als het gaat om verkeersveiligheid. Wat ons betreft lossen we dat zo snel mogelijk op, met als concreet doel: nul verkeersdoden in 2030. Jij gaat daarmee aan de slag door te werken aan het plan van aanpak Verkeersveilig Veenendaal. Op basis van data over verkeersveiligheid (zoals floating car data, ongevallenrapportages of meldingen) analyseer je de knelpunten. Ook ga je actief op zoek naar input vanuit de wijkteams. Op basis van je bevindingen kom je met goede, uitvoerbare voorstellen voor aanpassingen in de fysieke ruimte en werk je samen met beheerders en projectleiders aan de implementatie van jouw voorstellen. Je bent deel van een breder netwerk, waarin vertegenwoordigers van de regio, de provincie en de Rijksoverheid kennis uitwisselen en elkaar adviseren over middelen, zoals bijvoorbeeld subsidies. Je vergeet ook de verkeersgebruikers niet en bent een stimulerende kracht achter communicatie voor veilig weggedrag. Breed, afwisselend werk met een duidelijk doel!          

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare werkervaring als adviseur / beleidsmedewerker binnen een gemeentelijke instelling.

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde opleiding in de richting van verkeerskunde, vervoerskunde, sociale geografie of planologie (20 punten);
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 6 jaar als adviseur vervoer/mobiliteit/verkeer (40 punten);
 • Aantoonbare verkeers-juridische kennis (maak dit aantoonbaar in het cv aan de hand van een concreet voorbeeld) (15 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met verkeerstechnische vraagstukken bij een gemeente of provincie (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

 • Doelgericht en effectief in samenwerking;
 • Omgevingsbewust;
 • Goede politiek bestuurlijke antenne;
 • Stevige adviesvaardigheden.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg met de kandidaat.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 13 mei 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 12 mei 2021 bericht hierover. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.