• darkblurbg

Allround casemanager VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Allround casemanager voor 36 uur per week voor 12 maanden (Uitbreiding met eventueel 36 uur extra), wij zoeken hiervoor 1 of 2 casemanagers. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: MBO+. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 11 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. Nieuwegein is een stad die nú leeft én denkt aan de toekomst.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment  aan een hausse aan ruimtelijke projecten en initiatieven in Nieuwegein. De gemeente heeft de ambities om onder andere de komende jaren circa 5000 woningen te willen realiseren met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. De gemeentelijke organisatie is informeel en ambitieus. Met circa 550 medewerkers wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en bedrijvige stad. Het prachtige, moderne en lichte Stadshuis staat in het levendige centrum van Nieuwegein met volop winkels in de buurt.

De lijnen in de organisatie zijn kort, er is een informele werksfeer en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief. De bedoeling van de organisatie is om bij te dragen aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving.

Bij de afdeling Ruimtelijk Domein werken ruim 70 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. De uitdagingen zijn groot en divers. Er werken gemotiveerde collega’s van jong tot oud. De kandidaat/kandidaten komt/-en te werken bij het Ruimtelijk Domein van de Gemeente Nieuwegein, binnen een team van vijf vaste casemanagers en twee ingehuurde casemanagers. Op dit moment vinden de werkzaamheden plaats vanuit huis i.v.m. de coronapandemie. De gemeente kan faciliteren bij de benodigde apparatuur.

Opdracht
We zoeken versterking vanwege een groeiend aantal ruimtelijke projecten en bijbehorende principeaanvragen en aanvragen voor omgevingsvergunningen. Wij hebben ruimte voor een of twee casemanagers voor in totaal 36 uur voor een periode van tenminste 1 jaar. Mogelijk dat in de loop van het jaar behoefte ontstaat aan meer inzet. Wij willen de mogelijkheid hebben de opdracht dan uit te breiden met  meer uren. Daarna bestaat de mogelijkheid voor verlenging afhankelijk van de werkvoorraad.  

Als casemanager  handel je eenvoudige tot complexe principeaanvragen en vergunningsaanvragen voor bouwwerkzaamheden af, al dan niet gecombineerd met afwijkingen van het bestemmingsplan of activiteiten voor aanleggen, uitweg of monumenten.  Je bent daarbij verantwoordelijk voor de toets aan de relevante wetgeving en beleid, je bent het aanspreekpunt voor externen (aanvrager, omwonenden, adviseurs zoals de brandweer en de welstandscommissie) en internen (adviseurs, specialisten, toezichthouders, management en bestuur). Ook behandel je zienswijzen, bezwaren en beroep bij omgevingsvergunningen.

Wat zoeken we
Wij zoeken één of twee allround casemanagers met een afgeronde Hbo-opleiding in het vakgebied Bouw, Milieu en/of Planologie en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente. Je hebt ruime aantoonbare kennis op het gebied van plantoetsing bij vergunningaanvragen en bestemmingsplannen en je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht, met name over het (gemeentelijke) beleid over bouw en ruimtelijke ordening.

We verwachten dat je een klantgerichte en slagvaardige instelling hebt, initiatief neemt en over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt. Je bent open, hebt een verbindende instelling en kan goed samenwerken.

Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal mbo 4 niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Casemanager WABO binnen een gemeentelijke instelling;
3. Geef aan hoeveel uur je per week beschikbaar bent voor het komende half jaar;

Gunningscriteria (weging)

4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouw, Milieu of Planologie (25 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Casemanager WABO binnen een gemeentelijke instelling (35 punten);
6. Maximaal uurtarief van € 75,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer(20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met Squit (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Je bent pro-actief;
  • Je hebt kennis van planologisch juridische procedures, de Wabo en het Bouwbesluit;
  • Je bent klantgericht;
  • Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
  • Je bent snel en accuraat;
  • Je bent communicatief vaardig;
  • Je bent in staat samen te werken.

Benodigd aantal professionals
1 of 2.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 16 februari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 februari 2021 bericht.

Overige informatie

  • De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.