• darkblurbg

Beleidsadviseur Financiën VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Beleidsadviseur Financiën voor 28 - 32 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 6 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Bunnik is een veelzijdige en ambitieuze gemeente die zich graag als een krachtige partner opstelt in regionale netwerken. Al onze medewerkers leveren hun bijdrage aan de Bunnikse kwaliteit in een groene, gezonde en slimme regio. Dat doen wij aan de hand van het collegeprogramma ‘Bunnik bouwen voor elkaar’ waarin voor de komende jaren de belangrijkste opgaven voor gemeente Bunnik staan geformuleerd.

Werken bij gemeente Bunnik betekent steengoed zijn in je vak. We worden geïnspireerd en uitgedaagd door de rol van de lokale overheid in het midden van de samenleving. We durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

Opdracht
Naast het geven van adviezen en (mede) opstellen van beleidsstukken heb je een uitvoerende rol en ben je met je collega adviseurs voor de afdelingshoofden en de medewerkers van de afdelingen het eerste aanspreekpunt op het financieel gebied. Je adviseert hen over de uitvoering van het financieel beleid. Je bent een waardevolle sparringpartner voor bestuur, management en collega’s. Je ondersteunt bij het aanleveren van de gegevens voor financiële jaarstukken, je verwerkt deze gegevens in de jaarstukken en je wilt je steentje bijdragen in de verdere ontwikkeling van deze jaarstukken.

Je focus op wat je gaat doen, ligt voor een belangrijk deel op het fysiek domein (ruimtelijke ontwikkeling en openbare ruimte). Daarnaast zijn er veel overige werkzaamheden. Gedacht moet dan worden aan het opstellen van de staat van investeringen (activa), paragrafen en begrotingswijzigingen. Tot slot wordt moet uitvoering geven worden aan mogelijke BTW- en VPB vraagstukken.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Uurtarief maximaal € 72,50 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk;

Gunningscriteria (weging)

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als financieel adviseur met betrekking tot de financiële advisering en opstellen jaarstukken bij een gemeentelijke instelling (55 punten);
 • Aantoonbare werkervaring op bestuurlijke – en politieke sensitiviteit met betrekking tot de financiële advisering etc. in de afgelopen 3 jaar (15 punten):
 • Aantoonbare werkervaring met een unit 4 financials, word en Excel (15 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van financiën (10 punten);
 • De motivatie dient in het cv te worden verwerkt. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf (5 punten).

Competenties

 • Je bent klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht;
 • Je bent accuraat;
 • Je bent sociaal- en communicatief vaardig, zowel mondeling, als schriftelijk;
 • Je bent creatief in het vinden van oplossingen en past dit ook toe;
 • Je denkt en werkt in oplossingen en/of mogelijkheden;
 • Je kan goed zelfstandig werken, maar je bent daarnaast ook een netwerker, zowel binnen de organisatie als daarbuiten, ofwel je bent in staat verbindingen te leggen;
 • Je bent organisatie- en bestuurlijk sensitief en werkt graag samen;
 • Je bent besluitvaardig, je stelt prioriteiten en je werkt gestructureerd;
 • Je hebt een frisse blik op financiële en bedrijfskundige vraagstukken;
 • Je bent integer en bereidt een integriteitsverklaring te ondertekenen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt flexibel vervuld, dat wil zeggen in nader overleg met elkaar worden de werkdagen bepaald.

Planning
De gesprekken worden fysiek of digitaal gevoerd en zijn bij de gemeente gepland op maandag 17 mei 2021 van 9.00 uur tot 13.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 14 mei 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.