• darkblurbg

Bouwkundig medewerker VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Bouwkundig medewerker voor 24 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 19 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten.

Het team Vastgoed & Interne Dienstverlening (VID) beheert al het gemeentelijke vastgoed, is verantwoordelijke voor alle facilitaire zaken binnen de gemeente en is belast met de (digitale) archivering van de gemeente. Het team heeft ongeveer 25 enthousiaste collega’s.  

Vastgoed is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het gemeentelijk vastgoed, waaronder onderwijs-, welzijns-, cultuur- en sportaccommodaties. De drie primaire aandachtsvelden zijn: Technisch, Commercieel en Administratief beheer.

Het cluster Vastgoed heeft op korte termijn, voor een periode van 3 maanden, versterking nodig van een ervaren bouwkundig medewerker.

Opdracht
Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding van (technisch meerjarig) onderhoud en service(contracten) van gemeentelijk onroerend goed, waar onder:

 • De voorbereiding, organisatie en begeleiding van onderhoud(programma’s) aan gebouwen, installaties etc. en service- en schoonmaakwerkzaamheden van gemeentelijke gebouwen.
 • Het maken van werkomschrijvingen en planning en het beoordelen van offertes.
 • Het toezien op de uitvoering van werken door derden en het bewaken van de kwaliteit (planning, het gebruik van materialen en de prijs) conform de aanbesteding/ offerte.
 • Het bewaken van de budgetten, het accorderen van facturen en de voortgang van de werkzaamheden.
 • Het optreden als contractbeheerder van doorlopende overeenkomsten (onderhouds- en servicecontracten waaronder schoonmaakcontracten); je treedt daartoe in overleg met uitvoerders en externe projectleiders.
 • Het zorgdragen voor een goede communicatie met de (vertegenwoordigers van) gebruikers van de accommodaties, alle bij de uitvoering betrokken instanties, de collega’s van het team VID, cluster vastgoed en de gemeentelijke organisatie.

Je geeft binnen de organisatie adviezen met betrekking tot het onderhoud en het beheer van (gemeentelijke) gebouwen. Je verricht overige werkzaamheden passend binnen de doelstelling van de organisatie, team en/of cluster.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring met het technisch beheren van (gemeentelijk) vastgoed;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Uurtarief maximaal € 60,- exclusief BTW en inclusief reiskosten;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bouwkunde of civiele techniek;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het technisch beheren van (gemeentelijk) vastgoed;
 • In ieder geval beschikbaar op de maandag en dinsdag.

Geef in het CV duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 1. Nauwkeurigheid;
 2. Integriteit;
 3. Stressbestendig;
 4. Communicatief vaardig;
 5. Klantgericht;
 6. Flexibiliteit;
 7. Teamspeler.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag en dinsdag en de ander(e) dag(en) zijn optioneel.

Planning
De gesprekken zijn gepland op dinsdag 26 januari 2021 van 09:45 tot 12:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 25 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente Houten kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Voor deze tijdelijke functie geldt een proeftijd van een maand.