• darkblurbg

Business IT regisseur sociaal domein VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Business IT regisseur sociaal domein voor 32 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 3 maal 3 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 13 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Opdracht
Algemene omschrijving In de uitdagende rol van business IT regisseur ben je verantwoordelijk voor het applicatie-landschap van het sociaal domein bij de Gemeente Hilversum. In deze coördinerende rol werk je nauw samen met 4 functioneel beheerders van onder andere de suite4sociaaldomein van Centric. Je werkzaamheden variëren van tactische tot operationele aard. Je kunt je collega functioneel beheerders ondersteunen in hun werk en coördineert benodigde kennis, inzet en capaciteit binnen het domein. Als business IT regisseur beweeg jij je gemakkelijk in de organisatie. Je bent de linking-pin tussen IT en de interne klant met al hun vragen. Je weet deze vragen te beantwoorden en te vertalen naar IT-oplossingen. Het doel is om IT zo effectief en efficiënt mogelijk te laten aansluiten op de bedrijfsprocessen. Je werkt hierbij nauw samen met drie collega regisseurs op andere domeinen en met de collega’s van het team Informatiemanagement en het team ICT.

Binnen je vakgebied volg je de korte- en lange termijn ontwikkelingen en adviseer je de business bij aanschaf, ontwikkeling en inrichting van IT systemen. In deze rol fungeer je als eerste aanspreekpunt voor de interne klant bij (complexe) problemen en projecten. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe IT materie en jargon helder kan overbrengen. Verder voer je de regie over de (door)ontwikkeling van processen en applicaties binnen jouw domein. Samen met je collega functioneel beheerders ben je verantwoordelijk voor de levering van producten en diensten aan de klant. Je bent analytisch sterk en combineert dit op innovatieve wijze door dwarsverbanden te leggen tussen verschillende disciplines. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied, hebt ervaring met berichtenverkeer en koppelingen. Zo weet je bijvoorbeeld ontwikkelingen als common ground te vertalen naar het sociale domein. Je bent oplossingsgericht en signaleert kansen voor de klant zonder de belangen van het team uit het oog te verliezen. Vanuit je coördinerende rol binnen het team zorg je voor afstemming en samenwerking met overige stakeholders zoals onder andere informatiemanagement, inkoop, ICT, projectleiders en leveranciers.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met met het functioneel beheer van informatiesystemen in het sociaal domein van een gemeente;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met de ontwikkeling en het beheer van koppelingen en gegevensuitwisseling;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een coördinerende functie;
 • Een maximaal uurtarief van € 80,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Overtuigingskracht
 • Initiatief
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Samenwerken
 • Oplossingsgerichtheid

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 20 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 19 november 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente verzoekt altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.