• darkblurbg

Coach coördinator OOV regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Coach coördinator OOV regio Zuid-Holland voor 20 - 36 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 1 oktober 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zoeken wij enthousiast talent. Zoek jij een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is én je denkt te passen in het profiel van de nieuwe coco, dan kijken we uit naar jouw sollicitatie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

‘Geen gespreid bedje’
Coach/coördinator; de naam verklapt het al. Je coördineert de werkzaamheden van je team - eenheid -en coacht de medewerkers. Daar draait alles om. Met jouw ervaring weet je wat er nodig is om optimale werkcondities te creëren. Zo zorg je dat jouw medewerkers hun talenten optimaal benutten en ze het maximale uit zichzelf kunnen én willen halen. Je bent een enthousiaste mouwenopstroper, geeft ruimte aan nieuwe ideeën en creativiteit en stimuleert zelfstandigheid. 

Wassenaar is in ontwikkeling en heeft ambitieuze doelen. Daar maak jij je hard voor! Over de koers en de uitvoering van onze missie overleg je regelmatig met andere coco’s - we hebben 11 eenheden - en de strategisch adviseurs. Je kent en begrijpt het vakgebied van jouw team en bent zowel op inhoud als op samenwerking een prettige gesprekspartner voor je collega’s. 

Omdat we na een intensieve samenwerking met Voorschoten weer zelfstandig verdergaan, ligt de nadruk in eerste instantie op het op orde brengen van de basis. Dus op de inrichting van de processen. Daarbij hoort natuurlijk ook het inzichtelijk maken van de huidige en toekomstige personeelsbehoefte. Samen met je collega’s maak je afspraken over inspanning, ondersteuning, ontwikkeling en resultaten. Vanuit deze eenheid zorgen de medewerkers van Openbare Orde en Veiligheid voor de veiligheid van onze inwoners in de openbare ruimte en de leefomgeving binnen de gemeente.

Opdracht
Geeft sturing aan het net gevormde team OOV (~7 fte) en coacht de medewerkers. Daarbij heb je oog voor de individuele behoeften en drijfveren van de medewerkers, maar ook voor de teambehoeften.

Je weet een veilige omgeving te creëren waarbij de communicatie open is en waarbij feedback constructief kan worden gegeven. Je bent helder en transparant in je communicatie en over wat er verwacht wordt; ook bij slecht nieuws.  Je bevordert een positief werkklimaat. Je luistert goed naar wat er leeft op de werkvloer en doet hier ook iets mee.

Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit:

 • Deelnemer/adviseur binnen het overleg met de burgemeester.
 • Bijdragen van het opzetten van de gemeentelijke crisisorganisatie.
 • Is deelnemer in het regionaal overleg (georganiseerd vanuit VR Haaglanden (Gemeentelijke Crisisbeheersing Samenwerkende gemeenten Haaglanden).
 • Advisering op samenstelling team (de belangrijkste vraag is of er structureel capaciteit van een handhavingsjurist toegevoegd zou moeten worden of dat dit beter anders (bv strippenkaart extern bureau) georganiseerd zou kunnen worden).

Wat breng je mee?

 • Enthousiasme en positieve energie;
 • Heldere communicatie;
 • Meerdere jaren ervaring als leidinggevende. Je (her)kent diverse managementstijlen en je bent   bovenal een people manager;
 • Samenwerking zit in jouw DNA;
 • Je kent het vakgebied van openbare orde en veiligheid zeer goed;
 • Je schakelt snel en makkelijk tussen praktisch, tactisch en strategisch;
 • Je gelooft in faciliterend leiderschap;
 • Je snapt heel goed hoe een gemeentelijke organisatie werkt.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Beschikbaar om op maandag en woensdag op kantoor in Wassenaar te werken i.v.m. diverse overleggen (duidelijk weergegeven in het cv).
 • Aantoonbare kennis van het vakgebied Openbare Orde en Veiligheid/handhaving opgedaan d.m.v. werkervaring en / of een opleiding in de afgelopen 3 jaar.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde hbo bachelor opleiding (20 punten).
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als Teamleider / -manager binnen het vakgebied OOV en Handhaving in de afgelopen 7 jaar (35 punten).
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 7 jaar (25 punten).
 • Uurtarief tot € 85 inclusief reiskosten en exclusief BTW (5 punten).
 • Beschikbaar per 11 oktober 2021 voor minimaal 20 uur per week gedurende de gehele looptijd van de opdracht incl. verlengingen (15 punten). 

Competenties

 • Verantwoordelijkheid;
 • Visie;
 • Leidinggeven;
 • Coachen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag en woensdag op kantoor in Wassenaar, overige dagen in overleg te bepalen.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wassenaar zijn gepland op woensdag 6 oktober 2021 van 09.00 uur tot 10.30 en op donderdag 7 oktober 2021 van 13.30 uur tot 14.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 5 oktober 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
gemeente Wassenaar zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.


Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip