• darkblurbg

Communicatieadviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Communicatieadviseur voor 24 - 32 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 6 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 30 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een platte organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Opdracht
Purmerend groeit als stad en de organisatie groeit mee. Wij zoeken een enthousiaste communicatieadviseur om ons team tijdelijk te versterken. De woningnood in Purmerend is groot. Daarom willen we graag zo veel mogelijk woningen bouwen. Tegelijkertijd weten we dat de ruimte in de stad beperkt is en dat onze inwoners – terecht – veel belang hechten aan de leefbaarheid van de stad en het groen dat daarbij hoort. We moeten creatief omgaan met de beschikbare ruimte.

Functie
Jouw aandachtsgebied is het Ruimtelijk Domein. Dit domein is verantwoordelijk voor de fysieke ontwikkeling, de inrichting en het beheer van de stad. Jij adviseert burgemeester en wethouders, management en collega’s bij het tot stand brengen van verbindingen tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Je werkt als communicatieadviseur aan projecten met veel verschillende belangen. Een van die projecten is de gebiedsontwikkeling van de wijk Wheermolen-Oost. Een naoorlogse wijk die aan een opknapbeurt toe is. Je hebt er lol in om moeilijke gesprekken te voeren en blijft stevig in je schoenen staan. We zoeken iemand die nieuwe dingen durft dingen uit te proberen. Bijvoorbeeld op het gebied van stadspromotie en online participatie. Je weet complexe materie vlot om te zetten in (strategische) adviezen. Als sparringpartner heb je een luisterend oor en houd je de politiek-bestuurlijke omgeving in het oog. Vanaf 2022 fuseert Purmerend met Beemster. Ambtelijk werken de gemeenten al samen sinds 2014. Daarom werk je ook mee aan projecten in de dorpskernen en het buitengebied van het werelderfgoed in Beemster.

Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis en incidenteel in het stadhuis. Je beschikt daarom over een thuiswerkplek.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Communicatieadviseur bij een gemeente / gemeentelijke instelling;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Maximaal tarief € 72,50 euro exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk;
 • Je geeft aan in een korte motivatie waarom deze opdracht je aanspreekt en waarom jij de geschikte kandidaat bent;
 • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om ’s avonds te werken als dat nodig is;

Gunningscriteria

 • Minimaal afgeronde Communicatie opleiding op hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van bewonerscommunicatie en participatie;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met communicatieadvies aangaande gebiedsontwikkeling en stadspromotie;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met woordvoering, kunt pers te woord staan.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je beschikt over politieke sensitiviteit en uitstekende adviesvaardigheden;
 • Je bent proactief, flexibel en ziet welke kansen er liggen;
 • Je gaat graag in gesprek met mensen tijdens (online) bewonersbijeenkomsten.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 4 januari 2021 tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 30 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.