• darkblurbg

Communicatieadviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Communicatieadviseur voor 24 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 25 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening nog meer af op de vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk. Wij zijn een toegankelijke organisatie. Je komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt makkelijk contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Opdracht
Je komt te werken in een boeiende werkomgeving, binnen een klein en enthousiast team van woordvoerders, communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers, gebiedsregisseurs en een social media expert. Je adviseert op het gebied van beleids- en projectcommunicatie. Hierbij speelt participatie met de stad een grote rol. Je weet wat in de stad leeft en speelt, geeft er betekenis aan en vertaalt dit in strategische en concrete adviezen. Gemeentelijke kwesties en bijbehorende dilemma's maak je op begrijpelijke wijze toegankelijk en inzichtelijk, zowel intern als extern. Naast je adviesrol  voer je ook communicatieopdrachten zelfstandig uit. Schakelen tussen advisering en het creëren van communicatiemiddelen gaat je makkelijk af. Je monitort de resultaten en bewaakt de aansluiting op de gemeentelijke profilering. Je draagt samen met je collega's bij aan een communicatieve organisatie.

Je bent een enthousiaste en ervaren communicatieprofessional die van aanpakken houdt en meerdere ballen tegelijk in de lucht kan houden. Analytisch ben je sterk en je maakt gemakkelijk de vertaling van strategie naar praktijk. Je bent een creatieve denker en doener, zelfstandig en ondernemend, een stevige gesprekspartner, gericht op samenwerken, kennis delen en resultaat. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het vakgebied en neemt vernieuwende ideeën mee. Dit geldt ook als het om (burger)participatie gaat.

Vereisten / knock-outcriteria

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad;
 • Uiterlijk per 1 februari 2021 beschikbaar;
 • Minimaal voor 24 uren in de week beschikbaar;
 • Maximaal uurtarief van € 65,- inclusief reiskosten en exclusief BTW;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie en/of journalistiek op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij een gemeente in de afgelopen 10 jaar;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van beleids- en projectcommunicatie bij een gemeente in de afgelopen 10 jaar (duidelijk weergegeven in het cv);
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met burgerparticipatie trajecten bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar (duidelijk weergegeven in het cv).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Resultaatgericht;
 • Ondernemend;
 • Transparant;
 • Samenwerkend;
 • Politiek-bestuurlijk sensitief;
 • Omgevingsbewust;
 • Schriftelijk en mondeling uitdrukkingsvaardig.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen:  maandag, dinsdag en donderdag. Daarnaast keuze uit woensdag of vrijdag. Vanwege de aard van de functie moeten ook regelmatig in de avonduren werkzaamheden worden verricht en incidenteel in de weekenden.

Planning
De gesprekken bij de gemeente vinden online plaats en deze zijn gepland op woensdag 20 januari 2021 en donderdag 21 januari 2021 van 13.00 uur tot 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 18 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.