• darkblurbg

Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Communicatieadviseur Ruimtelijk Domein voor 32 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. (uiterlijk 1 juni 2021). Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 6 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatie gestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Afdeling
Je gaat aan de slag bij het team Communicatie. Dit team bestaat uit 14 mensen en is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering. Deze afdeling levert diensten aan de ambtelijke organisatie en het bestuur. We werken daarbij vraaggericht en integraal: adviezen komen tot stand vanuit klantteams waarin adviseurs vanuit Financiën, Juridische Zaken, HR, Inkoop, Informatiemanagement en Communicatie met elkaar samenwerken. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit ca. 85 medewerkers.

Het team Communicatie werkt voor de domeinen Ruimte, Sociaal en Interne organisatie. Voor de communicatieve ondersteuning in het ruimtelijk domein zoeken we een omgevingsbewuste en pragmatische communicatieadviseur die het management en het bestuur adviseert en ondersteunt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om projecten op het gebied van infrastructuur, bereikbaarheid, ontwikkellocaties, parkeren en woningbouw.

Opdracht
Je bent een ervaren communicatieadviseur. Je staat stevig in je schoenen, kan omgaan met weerstand en weet verschillende belangen en mensen aan elkaar te verbinden. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, legt makkelijk contact en weet met een constructieve aanpak zaken de goede kant op de sturen. Daarnaast heb je een integere, flexibele en proactieve werkinstelling en vind je het prettig om in een informele en sterk klantgerichte omgeving te werken.

 • Je adviseert bestuurders en de organisatie over de communicatiestrategie rond ontwikkelingen, beleidsplannen en college- en raadsvoorstellen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie, inclusief de woordvoering, rond politiek-bestuurlijke (complexe) aangelegenheden;
 • Je voert de communicatiestrategie uit, bijvoorbeeld door het schrijven van persberichten, voorbereiden van interviews, het (laten) maken van filmpjes of andere communicatiemiddelen;
 • Je formuleert samen met de betrokken projectleider de participatieruimte bij de specifieke ontwikkelprojecten en adviseert over de uitvoering van de participatie;
 • Je volgt de actualiteit en ontwikkelingen en vertaalt deze naar kansen en mogelijkheden voor onze organisatie;
 • Je onderhoudt contact met media en andere relevante partijen;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van het Online team, die onder meer verantwoordelijk zijn voor de gemeentelijke website, social media en webcare. Ook is er veel contact met de collega’s van team Onderzoek & Business Intelligence en met de bestuursadviseurs.

Mogelijke projecten waarop je wordt ingezet:

 • Bereikbaarheid en mobiliteit (verkeersveiligheid, OV en duurzame mobiliteit);
 • Parkeren (nieuw parkeerbeleid);
 • Ontwikkellocatie Plaspoelpolder (participatie en communicatie);
 • Ontwikkellocatie Leidschendam-Noord (Veursestraatweg, Vliethaven en Schakenbosch), participatie en communicatie.

Vereisten/Knock-out criteria

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
 • In verband met de corona-pandemie wordt er vanuit huis gewerkt. Een inwerktraject op kantoor is mogelijk, met inachtneming van de maatregelen.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde Communicatie opleiding op minimaal hbo bachelor niveau (10 punten).
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar (30 punten).
 • Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij de overheid in de afgelopen 5 jaar (15 punten).
 • Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar (15 punten).
 • Aantoonbare werkervaring als woordvoerder/persvoorlichter in de afgelopen 5 jaar (15 punten).
 • Aantoonbare werkervaring binnen het ruimtelijk domein in de afgelopen 5 jaar (15 punten)

Competenties
Analytisch vermogen
Je bent in staat om problemen te signaleren, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Je spoort mogelijke oorzaken van problemen op; zoekt ter zake doende gegevens.

Visie
Het nemen van afstand van de dagelijkse praktijk en plaatst deze in een breder verband. Je bent in staat op je op lange termijn te richten en vertaalt informatie naar ideeën in de toekomst.

Inlevingsvermogen
Je onderkent en verplaatst je in de gevoelens en behoeften van anderen, en je houdt rekening met de gevolgen van eigen handelen op andere mensen of onderdelen van de organisatie.

Overtuigingskracht
Je bent in staat om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt om instemming te krijgen met bepaalde plannen, ideeën of producten.

Initiatief
Je signaleert kansen en handelt ernaar in plaats van passief te blijven tot anderen iets gedaan hebben. Je neemt actief maatregelen om de gang van zaken te beïnvloeden.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma-di-do-vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 10 mei en dinsdag 11 mei 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 7 mei 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.