• darkblurbg

Consulent Budgetbeheer VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Consulent Budgetbeheer voor 32 - 36 uur per week voor 6 maanden. Er is geen optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: MBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!
 
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Participatie
Team Participatie verzorgt de uitkeringsadministratie voor het sociale domein, de leerplicht, het voortijdig schoolverlaten en de schuldhulpverlening. Wij houden ons bezig met alle regelingen die betrekking hebben op het begeleiden van mensen naar leren en/of werk over het gehele proces. Hierin speelt de samenwerking met het re-integratiebedrijf en Werkstroom van Patijnenburg een grote rol.

Opdracht
Als budgetbeheerder houdt je je bezig met  intake-, vervolg- en eindgesprekken. Je geeft de cliënt inzicht en adviseert in zijn financiële situatie, onder andere door het ondersteunen bij het maken van een inventarisatie van inkomsten, uitgaven en schulden en zijn bestedingspatroon. Je verstrekt informatie over regelingen en voorzieningen en je ondersteunt in het aanvragen van de benodigde voorzieningen. Daarnaast  informeer je over mogelijke oorzaken van de financiële problemen en overleg je waar nodig met de schuldhulpverlener over de mogelijkheden tot het opzetten van een minnelijke dan wel een wettelijke schuldregeling.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 50 inclusief reiskosten en exclusief BTW.
 • Je beschikt over een afgeronde mbo opleiding.

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de richting van sociaal juridische dienstverlening of maatschappelijke dienstverlening (20 punten).
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie op het gebied van budgetbeheer/schuldhulpverlener in de afgelopen 3 jaar (30 punten).
 • Aantoonbare werkervaring met het programma Stratech (15 punten).
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een 100.000+ gemeente in de afgelopen 3 jaar (20 punten).
 • Uiterlijk beschikbaar per 22 februari 2021 (15 punten).

Competenties

 • Je bent samenwerkings- en resultaatgericht.
 • Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent in staat cliënten empathisch te benaderen en te motiveren.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma – vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 18 februari 2021 vanaf 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 17 februari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.