• darkblurbg

Consulent inburgering regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Consulent inburgering regio Zuid-Holland voor 8 uur per week voor 2 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 2 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 30 september 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 6 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Administratie en Vernieuwing
Ons team bestaat uit zo’n 20 collega’s. We leveren administratieve ondersteuning aan de inkomens- en zorgconsulenten, wij verzorgen de uitkeringen en bijzondere bijstand, verwerken rapportages en archiveren dit. Daarnaast is ons team verrijkt met de specialisaties voor Inburgering en Handhaving. Zodat we van vele markten thuis zijn in de dienstverlening, onze collega’s goed kunnen ondersteunen en klaar staan voor onze burgers.

Opdracht
Als consulent inburgering voer je een brede intake met statushouders en gezins- en overige migranten die in Westland komen wonen. Vanuit deze brede intake maak je afspraken met deze cliënten over onder andere de inburgeringsroute die ze gaan volgen. Deze afspraken leg je vast in een Plan Inburgering en Participatie. Je motiveert je cliënten en volgt en begeleidt ze tijdens hun inburgeringsperiode. Je regisseert en monitort de trajectuitvoering door de derden die een rol spelen binnen het terrein van inburgering en integratie binnen Westland. Je bent een spin in het web met als doel om er uiteindelijk voor te zorgen dat je cliënten hun plek vinden in Westland en waar mogelijk uitstromen richting (betaald) werk danwel andere activiteiten die uiteindelijk leiden tot participatie. Je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk zowel intern als extern. Binnen deze functie werk je nauw samen met de collega Consulenten en ketenpartners, die een rol spelen bij het inburgeren, activeren en laten participeren van de cliënten.
Dit is een pioniersfunctie waar je enerzijds gebruik kunt maken van bestaande structureren en anderzijds mede vorm kan geven aan nieuwe samenwerkingsverbanden.

In deze specifieke opdracht speel je een belangrijke rol in de implementatie van de nieuwe wet. De aandacht ligt vooral bij de inrichting, meer dan bij het klantcontact. Vandaar dat het van belang is dat je een grote affiniteit met processen en inrichtingsvraagstukken hebt. En dat dat je naast ervaring met inrichting, ook in staat bent collega’s mee te nemen in het proces.

Vereisten / knock-outcriteria

  • Uurtarief maximaal € 60 inclusief reiskosten, exclusief btw.
  • Een gevolgde opleiding op minimaal hbo niveau.

Gunningscriteria (weging)

  • Een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van Social Work/SPD/SMW (15 punten).
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als consulent inburgering in de afgelopen 5 jaar (35 punten).
  • Aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie met 100.000+ inwoners de afgelopen 4 jaar (30 punten).
  • Aantoonbare kennis en werkervaring met inrichten van documenten in Suite4SD (GWS4ALL) (Duidelijk benoemd in het CV) (20 punten).

Competenties

  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift) en bent in staat collega’s te coachen en motiveren;
  • Je hebt een scherp oog voor de kansen en risico’s die op je pad komen;
  • Verder ben je zelfstandig, stressbestendig, besluitvaardig, klantgericht, positief ingesteld, creatief, samenwerkings- en oplossingsgericht.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 4 oktober 2021 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 1 oktober 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip