• darkblurbg

Consulent Loonkostensubsidie VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Consulent Loonkostensubsidie voor 24 uur per week voor 10 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 10 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Opdrachtgever
Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Afdeling maatschappelijke zaken
Voor het uitvoeringsprogramma re-integratie en participatie: Zicht op Werk zijn wij opzoek naar een consulent Loonkostensubsidie en Beschut werk voor de duur van ieder geval 12 maanden. Zicht op Werk is het uitvoeringsprogramma re-integratie en participatie van de inwoners van de gemeenten Eemnes, Blaricum, Laren en Huizen om aan het werk te gaan of wel een passende werkplek (met behoud van uitkering) in de samenleving te vinden. Ter versterking van het team Zicht op Werk zoeken we per 1 maart 2021 een:

Consulent Loonkostensubsidie en Beschut Werk (m/v) voor 24 uur per week
De consulent is een generalist met betrekking tot Loonkostensubsidie en Beschut Werk. Dat betekent dat je alle voorkomende werkzaamheden kan verrichten en alle aanvragen kan behandelen. Daarnaast verricht je loonwaarde metingen en hou je regie over de gehele caseload.

Opdracht:
In deze 10 maanden ligt de nadruk op van de volgende werkzaamheden:

Wat ga je doen:

 1. Contacten met cliënten; verhelderen en analyseren van hulpvragen middels een vraaggestuurd gesprek, het geven van informatie en advies, zowel in de spreekkamer als telefonisch.
 2. Contacten met werkgevers: Informeren van werkgevers over de voorwaarden en regels rondom loonkostensubsidie. Voor werkgevers ben je goed bereikbaar voor met name praktische zaken.
 3. Uitvoering van Loonkostensubsidie; behandelen van de aanvragen op het terrein van de Loonkostensubsidie. In dit kader verzorgen van het vraaggestuurde gesprek, informatie, rapportage en advisering, loonwaarde metingen, en het opstellen van beschikkingen en besluitvorming rondom maatwerk en ondersteunende middelen.
 4. Uitvoering van Beschut Werk; behandelen van de aanvragen Beschut Werk, in combinatie met de inzet van loonkostensubsidie.
 5. Regiehouder; je bent regiehouder over je caseload.
 6. Werkzaamheden binnen projecten participatie; werkzaamheden binnen projecten van de Participatiewet
 7. Overleg met externe organisaties; werkgevers, scholen en regionaal overleg.
 8. Overige werkzaamheden die samenhangen met de consulentenfunctie.
 9. Loonwaardemetingen met de Dariuz loonwaardemethodiek

Vereisten/knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring met loonkostensubsidie en loonwaardemetingen;
 • Bevoegdheid om via Dariuz loonwaardemethodiek loonwaardemetingen uit te voeren en dit te behouden doormiddel van noodzakelijke trainingen.

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau (20 punten);
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar (10 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met uitvoering van Dariuz loonwaardemethodiek in de afgelopen 3 jaar (20 punten);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met kwetsbare doelgroepen binnen de Participatiewet (30 punten);
 • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met Civison-samenleving en i-samenleving (10 punten);
 • Maximum uurtarief € 50,00 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk (10 punten).

Competenties

 • Je bent communicatief sterk: een verbinder die samenwerkt en oog heeft voor verschillende belangen.
 • Je kunt goed omgaan met zowel werkgevers als met kwetsbare inwoners
 • Je kunt goed gesprekken voeren, luisteren en weet anderen op een prettige manier te informeren en overtuigen
 • Je bent klantgericht.
 • Je brengt structuur en bent resultaatgericht.
 • Een flexibele werkhouding en je kunt omgaan met voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 12 februari 2021 tussen 13.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 11 februari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.