• darkblurbg

Consulent Participatiewet jongeren  VACATURE

Vacature aangemaakt: 03-10-2020

Wij zijn op zoek naar een Consulent Participatiewet jongeren voor 32 - 36 uur per week tot 1 januari 2021. Er is een optie op verlenging. Regio Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 8 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Opdrachtgever

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Afdeling maatschappelijk ondersteuning

De afdeling Maatschappelijke ondersteuning houdt zich bezig met de uitvoering van alle gemeentelijke taken in het sociaal domein. We werken daarbij intensief samen met de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek. Onze uitvoeringsorganisatie draagt zorg voor de toegang tot passende ondersteuning voor inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes.

Bij het team Participatie en zorg team B zoeken we een Consulent A Participatie jongeren (m/v)

Wat ga je doen?

 • Contacten met inwoners: Je verheldert en analyseert hulpvragen middels een vraag gestuurd gesprek op de verschillende levensdomeinen en je geeft informatie en advies zowel in de spreekkamer, telefonisch als door huisbezoek.

Met collega´s bespreek je en bepaal je de situatie als inwoners hulp nodig hebben op andere domeinen. Uitgangspunt is 1 klant - 1 plan - 1 regisseur.

 • Procesregie: Je bent procesregisseur op het terrein van participatie en je hebt een eigen caseload;
 • Uitvoering sociale wetten: Op het gebied van de uitvoering van sociale wetten behandel je aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand, je verricht heronderzoeken en je verricht werkzaamheden op het gebied van handhaving;
 • Overige werkzaamheden: Je denkt mee over de implementatie van wet- en regelgeving.

Vereisten

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare werkervaring met CivSam;

Gunningscriteria

 • Aantoonbare kennis van de Participatiewet / Werk en Inkomen;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Consulent Participatie  bij een gemeentelijke instelling;
 • Aantoonbare werkervaring als Consulent Participatie gericht op jongeren in de afgelopen 6 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring met de gehele afhandeling van het participatieproces, van aanvraag tot en met beschikking in de afgelopen 2 jaar;
 • Maximum uurtarief € 52,50,- exclusief BTW en inclusief reiskosten.

Competenties

 • Je bent communicatief sterk: een verbinder die samenwerkt, die rust weet te brengen in het team en die voor het team en achter zijn mensen staat;
 • Je weet anderen op een prettige manier te motiveren en te overtuigen;
 • Je bent klantgericht;
 • Je brengt structuur en bent resultaatgericht;
 • Je bent omgevingsbewust, betrokken en hebt een goed inzicht in en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 14 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 13 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.