• darkblurbg

Consulent Schuldhulpverlening VACATURE

Vacature aangemaakt: 24-09-2020

Wij zijn op zoek naar een Consulent Schuldhulpverlening voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Reageren voor 30 september 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

De organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. Medio 2017 verhuisden we naar twee nieuwbouwlocaties in Naaldwijk. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden.  We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Bij de gemeente Westland werken zo’n 850 betrokken medewerkers. Deze zijn onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening

De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team

Wij van team Participatie verzorgen de uitkeringsadministratie voor het sociale domein, leerplicht, voortijdig schoolverlaten en schuldhulpverlening. Wij houden ons bezig met alle regelingen die betrekking hebben op het begeleiden van mensen naar leren en / of werk over het gehele proces. Hierin speelt de samenwerking met het re-integratiebedrijf en Werkstroom van Patijnenburg een grote rol. Wij werken vanaf de locatie  ‘Werkplein Westland’.

Opdracht

Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van aanvragen schuldhulpverlening. Hierbij voer je intake- en begeleidingsgesprekken, zet je schuldhulpverleningstrajecten (bemiddelingen, saneringen) op, denk je met de klant mee over oplossingen in geval van crisis (ontruiming / afsluiting water en energie) en geef je budgetadviezen. Zo nodig verwijs je door naar andere instanties, onderhoud je contacten met schuldeisers en budgetbeheer en stel je verklaringen Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) op. Dit alles vanuit de visie van integrale dienstverlening.

Vereisten

 • Uurtarief maximaal € 58,00 inclusief en reiskosten, exclusief BTW.
 • Een gevolgde opleiding op minimaal hbo niveau.

Gunningscriteria

 • In het bezit van een diploma / certificaat van de opleiding schuldhulpverlener.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van schuldhulpverlening in de afgelopen 5 jaar.
 • Aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van schuldhulpverlening en sociale zekerheid de afgelopen 3 jaar.
 • Aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 4 jaar.
 • Aantoonbare kennis van het softwarepakket Stratech.
 • Aantoonbare kennis van de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de drie decentralisaties en integrale dienstverlening.

Competenties

 • Wij zoeken een resultaat- en klantgerichte collega.
 • Je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen en flexibiliteit.
 • Je bent een teamplayer die in een hectische omgeving goed in staat is zelfstandig te werken en de juiste prioriteiten weet te stellen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 5 oktober van 09.00 tot 09.30 uur en van 13.00 tot 13.30 uur en dinsdag 6 oktober 2020 van 08.30 tot 09.00 uur (alles via Zoom). De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 2 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.