• darkblurbg

Consulent werk en inkomen VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Consulent werk en inkomen voor 36 uur per week voor de duur van 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Overijssel. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 5 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie Beleef de Gemeente Zwartewaterland
De gemeente aan het Zwartewater kun je vanwege de groene omgeving en historische kernen gerust uniek noemen. Vanuit het kantoor in Hasselt, aan de rand van het centrum, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
Breed denken op een kleinschalige manier en met een passende oplossing voor onze inwoners. Ons motto: één gezin, één plan en één regisseur. Zo creëren wij samen de beste ondersteuning. Met het team Participatie werk je hard samen met 12 collega’s binnen de domeinen Jeugd, Wmo en Participatiewet. En de sfeer? Die kan je het best beschrijven als betrokken, open en bijzonder hartelijk.

Opdracht
Je ziet het als jouw persoonlijke missie om de inwoners van de gemeente Zwartewaterland weer mee te laten doen in de maatschappij. Je zet mensen in hun kracht waar bij zelfredzaamheid een duidelijke rol speelt. Dankzij alle slimme adviezen en scherpe focus op jouw brede klantendossier, maak je van die missie realiteit. Je staat klaar voor klanten die zijn opgenomen tot het doelgroep register,  jongeren, statushouders  en alles wat ertussen valt. Iedere situatie en doelgroep is anders. Jij creëert een stevige basis om vervolgens stappen te maken binnen re-integratie en/of participatie. De inwoners rekenen op je en jij kan rekenen op het hele team van de Gemeente Zwartewaterland. Want we doen dit samen !

Je houdt je bezig met o.a.:

 • het beheren/onderhouden jouw caseload; van een intakegesprek tot het begeleiden naar een passende oplossing.
 • het maken van overzichtelijke rapportages om o.a. afspraken vast te leggen.
 • bezoeken van jouw klanten, soms samen met een collega uit je eigen team of team WMO/Jeugd
 • overleggen met collega’s binnen het Sociaal Domein (afdeling Participatie, Wmo of Jeugd)
 • inventariseren, analyseren en opstellen van een plan dat soms verder gaat dan jouw vakgebied.

Jouw positieve energie werkt aanstekelijk
Je kijkt verder dan de standaard procedures. Waar jouw regie nodig is, sta je klaar. Ondanks het brede takenpakket en het schakelen tussen verschillende doelgroepen, weet jij je hoofd koel te houden. Je spreekt de taal van de persoon waar je mee werkt. Met andere woorden, je weet goed hoe jij je moet aanpassen aan de situatie. Dat maakt je niet alleen een goede consulent Werk, ook ben je daarin een inspiratiebron voor jouw collega’s. Want samenwerken doe je graag en veel. Maatwerk leveren kun je als geen ander dankzij jouw:

 • hbo- werk- en -denkniveau.
 • kennis van de arbeidsmarkt, de Participatiewet en de verschillende doelgroepen.

Minimumeisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent werk/inkomen;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met Suite (GWS4All) en Sonar;
 • Kennis van lokale arbeidsmarkt (beargumenteer kort in het cv);
 • Uurtarief maximaal EUR 50,- exclusief BTW en inclusief reiskosten

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag tot en met vrijdag

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 16 november 2020 van 11.30 uur tot 14.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 13 november 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).