• darkblurbg

Consulent Werk VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Consulent Werk voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 29 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Onze ambitie is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons hypermoderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Afdeling
De afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) bestaat totaal uit 150 FTE in verschillende, veelal multidisciplinaire teams. Elk team wordt aangestuurd door een coachend teamleider. Naast de uitvoering van de dienstverlening van het gehele sociaal domein binnen Leidschendam-Voorburg, voert de afdeling de dienstverlening op het terrein van werk en inkomen voor de gemeente Wassenaar en Voorschoten. Uitgangspunt hierbij is klantgericht- en bedrijfsmatig werken. Begrippen als eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en flexibiliteit zijn verbonden aan de wijze waarop onze medewerkers hun taken uitvoeren. Momenteel is de afdeling bezig om een aantal vernieuwingen in de dienstverlening te realiseren.

Opdracht
Als Consulent Werk ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van cliënten. Je voert de regie over je eigen caseload. Je bent actief bij het realiseren van de doelstelling om zoveel mogelijk uitstroom te bevorderen. Je leidt de cliënten toe naar regulier werk door intensief en veelvuldig contact te hebben met hen. Belangrijk hierbij is dat er breder gekeken wordt binnen alle leefgebieden, zodat waar nodig ingezet kan worden op zaken die belemmerend zouden kunnen werken in een traject. Tevens voer je het lik-op-stuk beleid uit conform de Participatiewet. Indien een cliënt problemen heeft dan weet je de weg naar betrokken organisaties. Ook ben je deels verantwoordelijk voor de rechtmatigheidskant waarbij je doorvraagt en bekijkt of er (nog) recht is op een uitkering participatiewet.

We hebben reguliere Consulenten werk, maar ook consulenten werk gericht op jongeren, statushouders en doelgroepers. Als vliegende keep kan het zijn dat je op verschillende domeinen inspringt. In principe gaat een collega voor de duur van 2 jaar een andere functie binnen het team vervullen. Daarom zal haar caseload opgevangen moeten worden voor de duur van 2 jaar.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare kennis en werkervaring met GWS4all (Suit4Work), Suwinet en BRP.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
 • Aantoonbare kennis van de Participatiewet.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als consulent werk in de afgelopen 6 jaar.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met GWS4ALL (Suite4Work) in de afgelopen 3 jaar.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid;
 • Analytisch Vermogen;
 • Oordeelsvorming;
 • Klantgerichtheid;
 • Kwaliteitsgerichtheid;
 • Je bent proactief in en realiseert kansen voor cliënten, waarbij service voor werkgevers vanzelfsprekend is;
 • Je bent fraudealert, flexibel, creatief, doortastend en resultaatgericht;
 • Je bent een teamplayer, waarbij hostmanship zeer belangrijk is;
 • Je bent stressbestendig.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma - vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 6 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 5 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat als je de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.