• darkblurbg

Ervaren Planoloog / Planjurist VACATURE

Vacature aangemaakt: 24-09-2020

Wij zijn op zoek naar een Ervaren Planoloog / Planjurist voor 32 uur per week voor de duur van 6 maanden (mogelijkheid tot vaste aanstelling na 1,5 jaar). Er is een optie op verlenging van 1 maal 12 maanden. Regio Zuid-Holland. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: z.s.m. Reageren voor 2 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie

Zoetermeer heeft zich de afgelopen decennia in rap tempo ontwikkeld  van een dorp tot een volwaardige stad met zo’n 125.000 inwoners.  Een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Kortom een aantrekkelijke stad! Maar de stad is niet af. De komende jaren gaat Zoetermeer werken aan een aantal grote uitdagingen, zoals het binnenstedelijk toevoegen van 10.000  tot 16.000 woningen, de energietransitie, investeren in de bestaande wijken en de noodzakelijke grootschalige gebiedstransformaties voor woningen en ruimte voor bedrijvigheid. Het gaat daarbij om een samenhangende aanpak voor woningbouw, sociale voorzieningen, duurzaamheid, groen en natuur, onderwijs, cultuur en sport, bereikbaarheid en economische ontwikkeling.

Opdracht

Nieuwe ontwikkelingen zoals de invoering van de omgevingswet vragen extra inzet en een andere manier van werken. Als gevolg van haar ambities en een toename in (particuliere) initiatieven ziet de gemeente Zoetermeer haar projectenportefeuille groeien. Ook is er een toename van plannen van derden waarvoor de planbegeleiding en advisering moet worden gedaan.

Je komt op de afdeling Stedelijke Ontwikkeling te werken, waar je jouw collega’s en de gemeente Zoetermeer adviseert over ontwikkelingen binnen de fysieke leefomgeving.

De opdracht bestaat in hoofdzaak uit het verzorgen van de begeleiding / advisering bij ruimtelijke procedures van initiatiefnemers of bij gemeentelijke projecten. Je bent betrokken bij vraagstukken, gebiedsontwikkelingen en projecten die voortkomen uit de groeiambities van de stad en de opgave om de kwaliteit van de stad op peil te houden. Je adviseert daarin ook op strategisch niveau over de proactieve inzet van het moderne RO instrumentarium in de geest van de omgevingswet. Daarnaast coördineer je met gemak bestemmingsplannen en adviseer je over bouwinitiatieven die niet binnen de geldende bestemmingsplannen passen.

Vereisten

  • Je hebt in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden gehad bij de opdrachtgever. Met deze opdracht kom je niet uit op 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden binnen een periode van 6 maanden. (Er is dus geen sprake van een 4e overeenkomst of een contractduur van meer dan 3 jaar).
  • Een afgeronde opleiding op het juridisch vlak / op het gebied van ruimtelijke ordening op minimaal hbo bachelor niveau.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met ruimtelijke procedures en (politieke) besluitvormingsprocessen.
  • Aantoonbare werkervaring met standaarden en (wettelijke) eisen die gesteld worden aan Wro-producten, zoals ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen.

Gunningscriteria

  • Een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met specialismen Omgevingsrecht of Planologie;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als planoloog / planjurist in de afgelopen 8 jaar;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met advisering op het gebied van ruimtelijke ordening en planologie bij een overheid in de afgelopen 5 jaar;
  • Bereid tot een kosteloze overgang in vaste dienst bij de gemeente na de inhuurperiode.

Competenties

Je hebt ervaring als ervaren planjurist en hebt lol in het mogelijk maken complexe (binnen)stedelijke opgaven, maar ook in het coördineren en het geven van advies bij ruimtelijke procedures voor plannen van derden. Samenwerken is jou op het lijf geschreven. Je bent overtuigend, staat stevig in je schoenen en je bent een natuurlijke verbinder. Jouw analytische vermogens zijn gekoppeld aan prima communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, maar voor ook belangen vanuit omgeving en stakeholders. Je hebt realiteitszin: je schat de praktische haalbaarheid van plannen, doelstellingen en actie in voor wat betreft acceptatie en haalbaarheid.

Jij kunt jouw collega's niet alleen adviseren, maar ook goed motiveren en waar nodig samenbrengen. Je bent ontwikkelingsgericht en kunt vanuit de opgave werken in plaats van het sectorale belang of de letter van de wet.

En je bent in staat om wet- en regelgeving en jurisprudentie op een pragmatische wijze toe te passen in de gebiedsontwikkeling, maar ook (praktische) oplossingen te vinden voor zaken waarin in (wettelijke) regelingen niet wordt voorzien. Je weet een goede balans te vinden tussen rechtszekerheid en flexibiliteit naar de toekomst.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 8 oktober 2020 van 10.00 – 11.00 uur, 11.30 – 12.30 en van 15.00 – 16.00 uur. Kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 7 oktober 2020  bericht. 

Overige informatie

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.