• darkblurbg

Ervaren procesadviseur regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Ervaren procesadviseur regio Zuid-Holland voor 24 uur per week voor 4 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 4 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 december 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Op 1-7-22 treedt de Omgevingswet in werking. Daarvoor is veel voorwerk verricht: er zijn generieke procesbeschrijvingen opgesteld, we werken aan een Omgevingstafel, er is software voor vergunningverlening en het maken van andere instrumenten (omgevingsplan) aangeschaft, de gemeente is aangesloten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet – Landelijke Voorziening, de Omgevingsvisie is nagenoeg gereed etc.

Het is belangrijk dat het proces van vergunningverlening per 1-7 doorgang kan vinden. Om zeker te weten dat we dat kunnen organiseren we sprints om alle aspecten en alle varianten van vergunningverlening te doorlopen, Alphens te maken en te vervolmaken, dus Omgevingswet- en Wet Kwaliteitsborging (Wkb)proof.

Op basis van de scrum-methodiek ‘see-feel-change’, oftewel leren door doen, willen we de volgende stappen zetten en zorgen dat op de invoeringsdatum van de Omgevingswet en Wkb succesvol initiatieven en of vergunningaanvragen kunnen ontvangen, behandelen en vergunningen kunnen verlenen.  Binnen het programma gaan verschillende werkgroepen (met eigen product owner) in sprints aan de slag.

Ben jij in staat om  de werkgroepen de scrummethodiek bij te brengen en te zorgen dat deze pragmatisch worden nageleefd? Ben je bent goed in luisteren, doorvragen en feedback geven? Weet jij wat nodig is in een veranderproces? Weet je zaken goed uit uitleggen en kun je conflicten oplossen? Dan zoeken we jou.

Je hebt ervaring met scrum en liefst ook (enige) kennis van processen rondom vergunningverlening, Wkb en Omgevingswet

Je bent verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van de Scrum aanpak. Dit doe je door ervoor te zorgen dat het hele team de Scrum theorie, werkwijzen en regels naleeft. Eventuele (mogelijke) belemmeringen tijdens het project ben je voor en weet je snel op te lossen. Daarnaast zorg je dat iedereen begrijpt wat er gedaan moet worden en waarom. Je brengt de werkgroepleden de fijne kneepjes van scrummethodiek bij. Je laat ze leren door krachtige vragen te stellen, waarmee ze zelf de boodschap ontdekken. Door jouw inbreng weet het team goede “definition of done” te definiëren en werken jullie met een online planbord om het werk te organiseren en te sturen. Om meetings goed te laten verlopen zorg je dat iedereen snapt wat het doel is van een meeting, stel je een agenda op die je deelt met het team, en geef je duidelijk weer wat het resultaat zou moeten zijn van de meeting. Als Scrum Master bemoei je je niet met de inhoud, maar hou je de focus op het proces. Je bent een echte communicatie-facilitator. Continu ben je bezig met de vraag wat je kan doen voor de werkgroepleden om werken voor hen makkelijker te maken?” Je schept de randvoorwaarden waaronder werkgroepleden kunnen floreren en stelt ze in staat zelf op efficiënte wijze problemen op te lossen op.  Voor de productowners ben je een facilitator en vraagbaak in de sprints, legt verbanden tussen de verschillende sprints, geeft tips om sprints goed te starten, te doorlopen en resultaat te laten opleveren, en bent de link tussen de sprints en het stuurteam. Je geeft na elke sprint adviezen over het vervolg aan de productowners en je adviseert het stuurteam. Het stuurteam bestaat uit de genoemde teamleiders, de programmamanager Omgevingswet, de productowners en de procesadviseur.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring als begeleider van sprints;
 • Aantoonbare werkervaring als projectleider bij een overheidsinstelling;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 met de uitvoering van de Scrum Methodiek bij een overheidsinstelling (15 punten);
 • Aantoonbare kennis van de omgevingswet of aantoonbaar makkelijk te verkrijgen kennis via netwerk of detacheringsbureau (geef dit duidelijk aan in het cv) (15 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met de uitvoering van de omgevingswet bij een overheidsorganisatie, of aantoonbaar makkelijk verkrijgbare kennis via netwerk of detacheringsbureau (geef dit duidelijk aan in het cv) (15 punten);
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider bij een gemeentelijke instelling (20 punten);
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van vergunningverlening bij een gemeentelijke instelling, dan wel makkelijk verkrijgbare kennis over vergunningverlening via netwerk of detacheringsbureau (15 punten);
 • Maximaal uurtarief van € 90,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werkverkeer (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Resultaatgericht;
 • Verbindend;
 • Overtuigend;
 • Analytisch;
 • Ontwikkelingsgericht;
 • Omgevingsbewust

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg met de kandidaat.  

Planning
De gesprekken met de opdrachtgever (digitaal) zijn gepland op donderdag 16 december 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 15 december 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 49     Geld verdienen met een tip