• darkblurbg

Financial Controller VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Financial Controller voor 36 uur per week voor 7 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 8 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een platte organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Afdeling
De organisatie van Purmerend bestaat uit drie domein en een concernstaf. De financiële functie van de gemeente bestaat uit de Concerncontroller (lid Concernstaf) en 2 teams in het Domein Bedrijfsvoering & Diensten: Control & Advies en Financiën. De organisatie denkt nog na over de organisatiestructuur van de financiële functie voor in de nieuwe situatie. In het laatste voorbereidingsjaar voor de fusie zal de concerncontroller vanwege het belang van de fusie opgave het team Control & Advies aansturen. Het team Control & Advies bestaat uit 11 FTE (2 business controllers, 8 financial controllers en de interne accountant). Het team Control & Advies en het team Financïen werken eendrachtig samen voor de stad, het bestuur en de organisatie.

Opdracht
Het ruimtelijk domein is enorm dynamisch in Purmerend. Er is een grote woningbouwopgave en in aansluiting daarop wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en het maatschappelijk vastgoed. En de groei van de stad betekent ook veel inzet op vergunningen, toezicht, planning, voorbereiding, realisatie etc. En op de schaal van Beemster is dit ook de situatie. We zoeken een financial controller die dit snapt en die gepokt en gemazeld is in de gemeentefinanciën. Hands on type en die de cijfers ook goed kan vertalen naar de teammanagers. Samen in control.

De financial controller heeft als belangrijkste taken:

 • Sturen op het realiseren en in stand houden van tijdige en betrouwbare informatie over de bedrijfsvoering richting het management;
 • Adviseren van collega’s van het ruimtelijk domein vanuit je expertise en met oog voor de vragen van de stad;
 • Verstrekken van goede analyses voor de planning & control documenten van de gemeente.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als (Financial) Controller in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeentelijke instelling;
 • Maximaal uurtarief van € 85,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon-werkverkeer.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor in de richting van financiën of bedrijfskunde;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als (Financial) Controller binnen een gemeente;
 • Aantoonbare werkervaring binnen het Ruimtelijk Domein;
 • Aantoonbare werkervaring met de vertaling van ruimtelijke beheersystemen zoals planningssystemen, beheerplannen en beheerexploitaties in financiële consequenties.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent een zelfstandige en doortastende professional die resultaten haalt.
 • Je beschikt over analytisch vermogen, bent accuraat en kan vanuit je expertise goed meedenken met management van het ruimtelijk domein.
 • Je bent toegankelijk voor medewerkers en een vraagbaak bij financiële vraagstukken.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, helderheid over resultaten opdrachten, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg; flexibiliteit, impact prevaleert boven aanwezigheid.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 10 december 2020 tussen 11:00 en 15:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 9 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.