• darkblurbg

Financieel Adviseur regio Utrecht VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Financieel Adviseur regio Utrecht voor 24 - 32 uur per week voor 4 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 4 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 29 september 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Opdracht
Vanwege tijdelijke inzet van een financieel adviseur op een andere functie zoeken we op korte termijn ondersteuning. Het gaat om ongeveer 0,7 fte, in ieder geval voor 4 maanden. Verlenging vindt plaats op basis van behoefte.

Onze financieel adviseurs zijn een expert in gemeentefinanciën en als adviseur gekoppeld aan één of meerdere teams. Je participeert binnen die teams op een zo breed mogelijk terrein en adviseert daarbij op financieel vlak.

Naast de algemene werkzaamheden liggen er voor jou 2 interessante dossiers:

 • adviseren over de (exploitatie van de) gemeentelijke begraafplaats en het crematorium;
 • meedenken en meedoen in het project beheersing personeelslasten.

Verder draag je bij aan de algemene werkzaamheden voor het team. Je kunt inspringen waar nodig. Denk hierbij aan begrotingswijzigingen, het samenstellen van delen van de P&C-documenten en algemene adviesvragen.

Dit ben je
Liefde voor je vak is duidelijk aanwezig.  

Je steekt je handen uit de mouwen. Je zegt niet snel nee, maar helpt ons daadwerkelijk mee de klus te klaren. Je bent all round als financieel adviseur.  Naast je vakkennis heb je daarom  goede adviesvaardigheden  en politieke sensiviteit, zodat je makkelijk en razendsnel schakelt tussen operationele, tactische en strategische vraagstukken.

Vereisten/knock out criteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Minimaal 1 aanvullende training/ opleiding op het gebied van BBV;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar als financieel adviseur in gemeentefinanciën;
 • Uiterlijk beschikbaar per 1 november 2021;

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren op het gebied van begraafplaatsen; (15 punten)
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren op het gebied van personeelslasten; (15 punten)
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur in de lokale overheid; (30 punten)
 • De startdatum is uiterlijk 11 oktober 2021; (20 punten)
 • Uurtarief maximaal € 77,- exclusief BTW / inclusief reiskosten (20 punten)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Analytisch en cijfermatig sterk
 • Zelfstandig én in teamverband kunnen werken
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (bondig en in begrijpelijke taal)
 • Overtuigingkracht en luistervaardigheid

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg met de kandidaat af te stemmen.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 1 oktober 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 30 september 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.


Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip