• darkblurbg

Functioneel beheerder Projectmedewerker Rx Mission VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Functioneel beheerder/Projectmedewerker Rx.Mission voor 8 - 20 uur per week voor 9 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 15 april 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 19 maart 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Nieuwegein
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. Nieuwegein is een stad die nú leeft én denkt aan de toekomst.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment aan een toename aan ruimtelijke projecten en initiatieven in Nieuwegein. De gemeente heeft de ambities om onder andere de komende jaren circa 5000 woningen te willen realiseren met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

De gemeentelijke organisatie is informeel en ambitieus. Met circa 550 medewerkers wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en bedrijvige stad. Het prachtige, moderne en lichte Stadshuis staat in het levendige centrum van Nieuwegein met volop winkels in de buurt.

De lijnen in de organisatie zijn kort, er is een informele werksfeer en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief. De bedoeling van de organisatie is om bij te dragen aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving.

Bij de afdeling Ruimtelijk Domein werken ruim 70 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. De uitdagingen zijn groot en divers. Er werken gemotiveerde collega’s van jong tot oud. De afdeling bestaat uit twee teams: Beleid en advisering en Projecten en accountmanagement. Jij komt te werken bij het eerstgenoemde team.

Opdracht
Als functioneel beheerder/ projectmedewerker Rx.Mission werk je aan de implementatie van ons nieuwe VTH systeem. Op dit moment gebruiken we met Squit XO als VTH systeem en we stappen met de komst van de Omgevingswet over op Rx.Mission. Het is een grote opgave waar veel medewerkers van de gemeente effecten van ondervinden. Je zal dan ook met mensen van verschillende afdelingen en met verschillende achtergronden samenwerken. Op dit moment werken ca. 100 medewerkers van 4 verschillende afdelingen met het VTH systeem.

Bij de overstap van Squit XO naar Rx.Mission komen verschillende werkzaamheden kijken. Je zal gedeeltelijk samen optrekken met onze functioneel applicatiebeheerder, vooral daar waar het gaat om het maken en inrichten van sjablonen en processen in Rx.Mission.

Wat zoeken we?
Wij zoeken een functioneel beheerder/projectmedewerker Rx.Mission met ervaring met VTH systemen (Squit XO is een pré) die ons helpt bij de overgang van Squit XO naar ons nieuwe VTH systeem Rx.Mission. Iemand die initiatief neemt en goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden.

De werkzaamheden van de functioneel beheerder/ projectmedewerker omvatten onder andere:

 • Testen van koppelingen met het zaaksysteem het DSO maar ook met Key2Finance, KvK, en de DDS-koppeling;
 • Nagaan welke API’s worden aangeboden via Mission om aan te sluiten op de gemeentelijke kaartenapps en behoeften ophalen bij collega’s voor de uitwisseling van informatie over en weer tussen die gemeentelijke apps en Rx.Mission. Waar nodig de samenwerking aangaan met de geo-afdeling om de koppelingen in te richten;
 • Data conversie van Squit XO naar Mission, waar nodig het uitvoeren van achterstallig onderhoud;
 • Nagaan of er getest moet worden met Rx.Base;
 • Vullen van Mission met gemeente specifieke data;
 • Sjablonen maken en inrichten in Mission;
 • Processen inrichten in Mission.

Daarnaast kan je, vooral aan de start van het project, gevraagd worden mee te denken bij/ meewerken aan:

 • Squit 20/20 Op Pad inrichten met checklisten die aansluiten bij Nieuwegein;
 • Squit 20/20 Op Pad testen;
 • Het in kaart brengen van nieuwe processen onder de Omgevingswet;
 • Onderwijzen van medewerkers in de nieuwe software.

Waar nodig vragen we je flexibel in te spelen op mogelijke aanvullende/ andere werkzaamheden.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als functioneel applicatiebeheerder van een VTH systeem bij een overheid;

Gunningscriteria (weging)

 • Aantoonbare werkervaring met functioneel beheer: aantoonbare ervaring met IT systemen en koppelingen. Met jouw aanpak en technische oplossingen speel je in op de behoeften van de gebruiker (30 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met projectmatig werken: je hebt ervaring opgedaan met de implementatie van een nieuw VTH systeem (beschrijf in het cv van welk VTH systeem je de implementatie hebt gedaan) (30 punten);
 • Aantoonbare kennis van de Wabo en de Omgevingswet (20 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met Squit XO en bekendheid met Rx.Mission (15 punten);
 • Beschikbaarheid voor dit project voor een tijdsbesteding van ca. 8 uur per week in Q2, ca. 20 uur per week in Q3 en ca. 12 uur per week in Q4 2021 (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent proactief;
 • Je bent in staat samen te werken en draagvlak te creëren;
 • Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je bent snel en accuraat;
 • Je bent stressbestendig en flexibel.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg. 

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 24 maart 2021 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 23 maart 2021 bericht. Eventueel tweede gesprekken zijn gepland op donderdag 25 maart 2021.

Overige informatie

 • De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.