• darkblurbg

Gebiedsteam consulent met aandachtsgebied Jeugd en gezin VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Gebiedsteam consulent met aandachtsgebied Jeugd en gezin voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Gelderland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 19 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Nijkerk is een groeiende gemeente in ontwikkeling! Daar horen de nodige uitdagingen op het gebied van jeugd en gezin bij! Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk. Een dynamische gemeente met 43.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Ben jij die gedreven consulent die met zijn of haar ervaring een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de gebiedsteams in Nijkerk? Heb jij ook de nodige kennis en ervaring en kun je optreden als stevige sparringpartner voor collega’s? Dan ben jij degene die wij zoeken om ons team te versterken.

We werken gebiedsgericht waar de consulenten werken vanuit verschillende expertises (jeugd en gezin, LVB, verslavingszorg, GGZ, ouderen etc.). De functie is erop gericht om de inwoners te ondersteunen en effectieve interventies te plegen wat werkt gezien de aard en ernst van de problematiek, zodat ze zelf, samen met mensen uit hun eigen buurt en netwerk, weer verder kunnen. Waarbij de inwoner eigenaar is van zijn plan, zijn vraag en dat wat zij kunnen centraal staat. De ondersteuning is vraaggericht en integraal.

Opdracht
Je bent verantwoordelijk voor vraagverheldering, analyseren van de situatie en de hulpvraag met de inwoner van Nijkerk en betrokkenen. Je geeft informatie en advies aan inwoners. Je helpt inwoners faciliteren bij het zoeken naar oplossingen in het eigen netwerk. Je gaat vaststellen voor welke hulpverlening de inwoner in aanmerking komt. Je draagt zorg voor het opstellen van een ondersteuningsplan, voor zover mogelijk samen met de inwoner en betrokkenen uit het Sociaal Netwerk. Je draagt zorg voor de coördinatie van zorg en het voeren van de regie. Je schat de veiligheidssituatie en het veiligheidsrisico in die dat met zich meeneemt. Bij onveiligheid, maak jij een veiligheidsplan inclusief bodemeisen. Onze contacten liggen bij scholen, gezondheidscentra, buurthuizen en / of in de wijk. Je neemt deel aan werkbegeleiding en intervisie. Je denkt mee over beleidsontwikkeling.

Vereisten / knock-outcriteria 

 • Registratie in kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ) en / of een beroepsregistratie (SJK, BIG), het registratienummer plus de registratiedatum dient te worden vermeld in het cv;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijk gebieds- / wijkteam met als aandachtsgebied Jeugd;
 • Maximaal uurtarief € 52,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werkverkeer.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Pedagogiek, MWD of SPH;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent gebiedsteam aandachtsgebied jeugd en gezin bij een gemeente;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Jeugd en Gezin;
 • Aantoonbare kennis van en werkervaring met (v)echtscheidingen, het maken van veiligheidsplannen voor gezinnen;
 • Een gevolgde Training Signs of Safety of vergelijkbare scholing / training;
 • Beschikbaar op maandag t/m vrijdag.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent iemand die de samenwerking opzoekt.
 • Je hebt een klantgerichte instelling en weet met overtuiging iets te brengen.
 • Je hebt inlevingsvermogen en kan je snel aanpassen wanneer dit nodig is.
 • Je werkt gestructureerd, je bent in staat om het overzicht te bewaren in een dynamische omgeving.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in de week van 23 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen tijdig hierover bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.