• darkblurbg

Hoofd Financiële Administratie VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie voor 32-36 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO+. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.

Context
De huidige Manager Financiën is na een lang dienstverband bij HDSR een nieuwe uitdaging aangegaan. Een gedeelte (de financiële administratie, hieronder valt ook de fiscaliteit en treasury) van zijn op zichzelf staande afdeling wordt per 1 januari 2021 ondergebracht bij Bedrijfsvoering (hieronder vallen de afdelingen Control, Projectbeheersing, HR, KAM en Inkoop). Om daarbij een goede start te kunnen maken is het van belang dat er een optimale taakafbakening komt met de afdeling Control. Dit kan leiden tot de herinrichting van verschillende processen en inrichting van het controlsysteem.

De afdeling financiële administratie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers (een coördinator grootboek, medewerkers grootboekadministratie, financieel adviseurs en een bedrijfskundige.) Voor de financiële administratie zoeken we een Hoofd Financiële administratie die met enthousiasme en gedrevenheid wil bijdragen aan de nieuwe ontwikkelingen en aan het vernieuwen en professionaliseren van de afdeling.

Opdracht
Met jouw team ben je in 1e instantie verantwoordelijk voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie. Je zorgt dat er inzicht is en voert het goede gesprek met financieel adviseurs over onder andere de balans en grootboekrekeningen. Je bent dan ook ervaren om het gehele financieel administratieve proces te overzien. In deze opdracht houd je de hoofdlijn in de gaten en doorziet snel waar zaken anders lopen dan zou moeten. Je bent dan in staat om de details in te duiken en correcties voor te stellen. Je coördineert de maandafsluiting en het samenstellen van de jaarrekening. Verder verzorg je o.a. betalingen en behartig je de bankzaken. Daarnaast lever je overzichten aan collega's en het bestuur.

Ten tweede ben je (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van de veranderopgave. Daarvoor werk je nauw samen met Control, de bedrijfskundige en de financieel adviseurs. In deze opdracht kom je met verbeter- en vernieuwingsvoorstellen om zo mee te helpen aan de heldere afbakening tussen Control en Financiële administratie en het (verder) professionaliseren, optimaliseren en digitaliseren van de processen op de financiële administratie.

De medewerkers in jouw team werken zelfstandig. In dit team geef je de kaders weer en stelt prioriteiten. Je hebt oog voor de sociale component en biedt waar nodig een luisterend oor. Er moet echter ook 'productie' gedraaid worden. Dat vraagt soms om een fijne balans tussen menselijkheid en zakelijkheid.

Door verdergaande automatisering neemt de efficiëntie binnen de financiële administratie toe. Je begeleidt deze ontwikkeling door zorg te dragen voor een juiste inrichting en een juist gebruik van systemen.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Bedrijfsvoering.

Minimumeisen / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bedrijfseconomie of financiën;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende;
 • Aantoonbare werkervaring met het verbeteren van processen;
 • Aantoonbare werkervaring met jaarverslaggeving en begeleiding accountantscontrole;
 • Aantoonbare werkervaring met BBVW;
 • Uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2021 voor minimaal 32 uur per week;
 • Uurtarief is maximaal 80,-- exclusief BTW en inclusief reiskosten (woon-werkverkeer)

Gunningscriteria (weging)

 • Aantoonbare kennis op het gebied van digitalisering van werkprocessen;
 • Aantoonbare kennis op het gebied van verandertrajecten;
 • Aantoonbare kennis op het gebied van optimaliseren financiële processen;
 • Aantoonbare financiële werkervaring in een leidinggevende functie binnen de overheid, zoals; waterschappen of gemeenten(Meerkeuze):
  • Enkel aantoonbare werkervaring binnen de overheid, zoals; waterschappen of gemeenten;
  • Aantoonbare werkervaring in een leidinggevende functie binnen de overheid, zoals; waterschappen of gemeenten;

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Wij zoeken iemand die standvastig is, beslissingen durft te nemen, daadkrachtig kan acteren, coördineren en communiceren in geval van escalaties. Je kunt goed overzicht bewaren en werkt nauwkeurig. Je kunt uitermate goed zelfstandig werken en bent in staat de structuur en procedures binnen de organisatie snel te doorgronden. Daarnaast heb je goede sociale vaardigheden en schakelt gemakkelijk tussen verschillende leiderschapsstijlen. Daarnaast zijn de volgende competenties ook belangrijk:

 • Schriftelijk en mondeling communicatief sterk;
 • flexibel en stressbestendig;
 • Samenwerken;
 • Analytisch vermogen, scherp, kritisch, oog voor detail;
 • Resultaatgericht;
 • Actieve werkhouding, nieuwsgierig, pakt aan, can-do en hands-on mentaliteit;
 • Organisatiesensitiviteit, heeft oog voor informele en formele invloeden.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de HDSR zijn gepland op woensdag 20 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 19 januari 2021 bericht.

Overige informatie
VOG en geheimhoudingsverklaring zijn relevant.