• darkblurbg

HRM Adviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een HRM-Adviseur voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Opdracht
Als HR-adviseur ben je zowel partner in crime als sparringpartner van onze managers  waar het gaat om een doeltreffende,  vernieuwende en eerlijke inzet van de factor arbeid in onze organisatie. Maar ook onze medewerkers  hebben aan jou een integere en deskundige gesprekspartner. Je bent een echte allrounder op het vakgebied.  Je schat snel en goed in wat de kern van een probleem is en op welke manier je de managers in je klantgroep daarbij het beste kunt ondersteunen en adviseren. Je denkt daarbij in kansen en mogelijkheden en lekker een potje out-of-the-box.  Je neemt deel aan diverse overleggen en denkt hierin actief mee. Je draait je hand niet om voor een gespreksverslag, beleidsstuk of originele vacaturetekst  zonder ambtelijke taal en jargon, maar jeweet je mondeling ook in alle situaties prima te redden.   De kernwaarden van de gemeente Zeist – vertrouwen, nabijheid en kracht  -  draag je in doen en laten uit maar weet je ook te vertalen in beslissingen en beleid.  Daarbij blijf je altijd in verbinding en samenwerking met al je PO-collega’s.  

Dit ben je
Liefde voor je vak is duidelijk aanwezig.  Je beschikt over een aanstekelijk enthousiasme, soms confronterend als de situatie daarom vraagt maar je weet mensen vooral  met argumenten en humor mee te krijgen. Gedrevenheid kenmerkt jou: met vernieuwende ideeën ben je altijd op zoek naar manieren om toegevoegde waarde te bieden aan de organisatie, maar ook om zelf te groeien. Je voelt aan wat er speelt in de organisatie, durft je mening te laten horen,  weet wat je te bieden hebt en wanneer je anderen nodig hebt.  Maar eerst en vooral val je op door je uitstekende adviesvaardigheden, waarmee je makkelijk en razendsnel schakelt tussen operationele, tactische en strategische vraagstukken.

Vereisten/knock out criteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als allround HR-adviseur;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als allround HR-adviseur in een gemeente in de laatste 5 jaar.

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring Meegewerkt aan het WNRA-proces in een gemeente;
 • Aantoonbaar geboekte (beleids- en/of project-) resultaten op het gebied van minimaal twee van de volgende beleidsterreinen: 
  • arbeidsmarktcommunicatie
  • waarderen en belonen
  • verzuim/Wet Verbetering Poortwachter
  • duurzame inzetbaarheid
  • functiewaardering
  • arbeidsvoorwaarden en rechtspositie
 • Aanvullende opleidingen op één van de genoemde beleidsterreinen;
 • Aantoonbare werkervaring met advisering aan directies, bestuurders en/of medezeggenschapsorganen in een gemeente.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Klantgericht;
 • Resultaatgericht;
 • Vernieuwend denken en –handelen;
 • Oordeelsvorming;
 • Adviesvaardigheid;
 • Omgevingsbewustzijn.

V-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 17 december 09:00 en 12:00. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 16 december bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.