• darkblurbg

ICT Security Engineer Specialist VACATURE

Vacature aangemaakt: 25-09-2020

Wij zijn op zoek naar een ICT Security Engineer Specialist voor 32 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Reageren voor 2 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie

Bouw mee aan de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland een belangrijke economische motor.  Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. Wij zijn op zoek naar professionele medewerkers die naast vakbekwaamheid invulling kunnen geven aan de volgende kernwaarden: openheid, samenwerkingsgerichtheid, integriteit en verantwoording nemen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering

De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld

Het taakveld I&A bestaat uit Informatievoorziening en Automatisering (I&A) en Applicatiemanagement (AM). I&A werkt vanuit deze invalshoeken aan het opzetten, adviseren en uitvoeren van digitale informatievoorziening, automatisering en applicatiemanagement.

Een van de onderdelen binnen I&A is de Servicedesk. Daar kunnen collega’s terecht met vragen en problemen over hun werkplek en de automatisering. De complexere automatiseringsvragen en –problemen pakt de backoffice op. De backoffice beheert en verbetert ook de ICT-infrastructuur. Applicatiemanagement beheert een groot aantal applicaties binnen de organisatie en werkt aan het opzetten van een modern applicatiemanagementbeleid. Het informatiebeleid en –management binnen de organisatie wordt ontwikkeld en bewaakt door onze informatie-, proces- en DIV-adviseurs, de ICT-architect en de project portfoliomanager. I&A werkt vanuit het gemeentekantoor in Naaldwijk waarin het Eigentijds Werken, een flexibele en effectieve manier is om onze opdrachten tot een succes te maken.

Naast de ICT voor de gemeente Westland verzorgt team I&A ook de ICT voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Midden-Delfland. De gemeenten hebben hun eigen ICT-omgeving welke in de toekomst zoveel mogelijk geconsolideerd zal worden.

Opdracht

Als onderdeel van de backoffice ben je samen met 14 collega’s verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen, doorvoeren van aanpassingen en updates, vervangingstrajecten en nieuwe installaties op de centrale infrastructuur. Je zorgt voor beschikbaarheid, performance en de capaciteit van de systemen door monitoring, bewaking en proactief beheer.

Jij bent 1e aanspreekpunt op het gebied van security engineer en vindt het een uitdaging om samen met de collega’s van taakveld Gegevensbescherming (FG, CISO, privacy officer e.d.) de kwaliteit van de ICT dienstverlening in zo'n dynamische omgeving hoog te houden.

Je hebt:

 • aantoonbare affiniteit met security. Je hebt actuele kennis van technologische ontwikkelingen en je bent bekend met landelijke standaarden en regelgeving (zoals BIG/BIO/AVG) en van Forum Standaardisatie zoals SPF/DKIM/DMARC/DANE;
 • ervaring met Fortinet producten (FortiGate/Fortimail/Fortianalyser/FortiManager) en een pre met FortiNac;
 • ervaring met Citrix Netscaler;
 • ervaring met vulnerability scanners zoals Tenable Nessus of gelijkwaardig;
 • bij voorkeur ervaring met Cisco producten zoals Nexus & prime;
 • bij voorkeur ervaring met Mxtoolbox delivery center of gelijkwaardig;
 • kennis en ervaring gewenst met Windows 2008, 2012 en 2016; VMWare en TopDesk;
 • bij voorkeur werkervaring bij een gemeentelijke instelling.

Vereisten

 • Uurtarief maximaal € 65,00 exclusief BTW, inclusief reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een gevolgde opleiding op minimaal hbo niveau.
 • Je kan ook buiten de reguliere kantoortijden bereikbaar zijn en werken indien dit nodig is.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau op het gebied van ICT;
 • Aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke instelling de afgelopen 4 jaar;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met projectmatig werken binnen het vakgebied ICT in de afgelopen 5 jaar;
 • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met Citrix Xenapp;
 • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met Citrix Netscaler;
 • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met TopDesk;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Windows 2008, 2012 en 2016;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Security Fortinet producten en Monitoring;
 • Aantoonbare kennis van- en werkervaring met Ivanti / RES Workspace manager.

Competenties

 • Teamspeler;
 • Je bent een fijne collega om mee samen te werken;
 • Klantgericht en servicegericht;
 • Oplossingsgericht;
 • Begripvol;

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdagmiddag 9 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 7 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.