• darkblurbg

Informatieadviseur regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Informatieadviseur regio Zuid-Holland voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: oktober 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 1 oktober 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem hebben hun krachten op het gebied van Informatisering en Automatisering gebundeld in de Bedrijfsvoeringsorganisatie Rijn en Braassem (BVO). Uitgangspunt voor deze samenwerking is standaardisatie van de I&A dienstverlening, inclusief de bijbehorende standaardinrichting van de gemeentelijke werkprocessen en het daarbij passende applicatielandschap.
Binnen de BVO werken we in twee teams, het team Functioneel Beheer en het team Beleid en Regie Informatievoorziening, en zorgen we dat de ruim 1200 medewerkers van beide gemeenten elke dag goed kunnen werken. Je werkt binnen een team met vakcollega’s en een teamleider. In dit geval is dat het team Beleid en Regie Informatievoorziening.

Opdracht
Wij zoeken een energieke, zelfstandige informatieadviseur met goede communicatieve kwaliteiten. Je signaleert wijzigingen, brengt de functionele vraag van de klant in beeld en vertaalt die naar feitelijke dienstverlening en producten zoals applicaties, services, hardware, infrastructuur en ICT diensten. Je bent in staat om een vooronderzoek of (multidisciplinair) project te leiden en stemt dit af met de vakcollega’s in je team. We verwachten hierbij flexibiliteit en snel schakelen op verschillende niveaus met verschillende disciplines.

Onze kerncompetenties (resultaatgerichtheid, samenwerken en klantgerichtheid) staan bij jou hoog in het vaandel en je bent bereid om soms net een stapje harder te lopen dan verwacht wordt. Belangrijke interne en externe ontwikkelingen op het gebied van informatisering en digitalisering bekijk je vanuit de positie van de gebruiker én inwoner, passend binnen de beleidsmatig vastgestelde kaders. Je maakt zo de verbinding tussen mensen, teams, systemen, gemeentes en overheid.

Om deze taken te kunnen uitvoeren heb je een HBO/WO werk- en denkniveau nodig. Bij voorkeur heb je een opleiding op het gebied van informatiemanagement gevolgd. Kennis van de gemeentelijke dienstverlening en processen is een pré.  Projectmanagementmethodes zoals Prince II, zijn voor jou bekend terrein. Je bent omgevingsbewust en beschikt over adviesvaardigheden, verbindings- en overtuigingskracht. 

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring in een adviserende rol op het gebied van Informatievoorziening;
 • Aantoonbare kennis van projectmanagement(methodes) doormiddel van werkervaring of behaalde certificaten;
 • Maximaal uurtarief van € 85,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau op gebied van informatiemanagement of ICT; (20 punten);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar binnen een gemeentelijke organisatie; (40 punten);
 • Aantoonbare werkervaring als Informatieadviseur op gebied van informatisering en digitalisering in de afgelopen 5 jaar. (40 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Zelfstandigheid
 • Omgevingsbewust
 • Communicatief
 • Probleemanalyse
 • Flexibiliteit
 • Overtuigingskracht
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt in overleg vervuld op doordeweekse werkdagen. Gegeven de corona situatie is zoveel mogelijk werken vanuit huis het uitgangspunt.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in op woensdag 6 oktober 2021 (tussen 9.00 en 17.00 uur). De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 4 oktober 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip