• darkblurbg

Inkoopadviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Inkoopadviseur voor 32 uur per week t/m 23 april 2021. Er is een optie op verlenging van 2 maal 5 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 14 december 2020. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 4 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. ‘Samenwerken, daadkracht en vertrouwen’ staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer. In onze organisatie werken we intensief samen met onze collega’s over de grenzen van afdelingen heen, en met onze externe partners in de samenleving. Een breed managementteam, waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd, stuurt de organisatie aan. Op deze manier zijn we in staat en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

Het team
De medewerkers van het cluster aanbestedingen werken voor de gehele ambtelijke organisatie en het bestuur van de gemeente  Zoetermeer. Het huidige team bestaat uit vijf adviseurs, een contractmanager en een inkoopanalist. De adviseurs hebben een adviserende rol en worden door budgethouders van alle vakafdelingen van de gemeente gevraagd te adviseren danwel te begeleiden bij (Europese)aanbestedingen. Beleidsontwikkeling en inspelen op ontwikkelingen in de maatschappij zoals SROI, duurzaamheid en inkoopontwikkeling vallen ook binnen dit cluster. De opdracht betreft de vervanging tijdens zwangerschapsverlof.

Opdracht
Je adviseert en begeleidt (Europese)aanbestedingen van werken, leveringen en diensten. Voorbeelden hiervan zijn plaagdier beheersing, onderhoud liften, reinigen graffiti, trajecten om ex-gedetineerden te begeleiden, bouwkundig onderhoud en de aanschaf van voertuigen. Het gaat om reeds lopende en nieuw op te starten trajecten. Je stuurt deze projectmatig aan en adviseert de interne klant in zijn aanbestedingsstrategie. Van jou verwachten wij dat je goed kunt samenwerken en bijdraagt aan de ontwikkeling van het team: je deelt je kennis actief, coacht collega's inhoudelijk en staat hen met adviezen bij. Je beschikt over politieke sensitiviteit om de politieke vertegenwoordigers goed bij te staan en te adviseren.

Hoofdtaken:

 • Het geven van inkoopadvies op verschillende niveaus (bestuur en ambtelijk);
 • Begeleiden van (Europese) aanbestedingsprocedures.

De gemeente volgt de adviezen omtrent thuiswerken van het RIVM en het Rijk op. Dit houdt in dat de werkzaamheden grotendeels vanuit eigen huis uitgevoerd zullen worden.

Vereisten

 • Je hebt in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden gehad bij de opdrachtgever. Met deze opdracht kom je niet uit op 3 overeenkomsten met een totale duur van 36 maanden binnen een periode van 6 maanden. (Er is dus geen sprake van een 4e overeenkomst of een contractduur van meer dan 3 jaar).
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau.
 • Een afgeronde NEVI 1 of gelijkwaardige inkoopopleiding.
 • Uiterlijk per 14 december beschikbaar.

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met meervoudige onderhandsprocedures en (Europees) aanbesteden in de afgelopen 5 jaar.
 • Een afgeronde opleiding Nevi 2, leergang aanbestedingsrecht of leergang Conducto.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 3 jaar.
 • Aantoonbare werkervaring met de inkoop van leveringen, diensten en werken in de afgelopen 5 jaar.

Competenties

 • Initiatief rijke houding;
 • Klantgerichtheid;
 • Samenwerken;
 • Resultaatgerichtheid.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt, in overleg, vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken via MS-teams zijn gepland op dinsdag 10 en donderdag 12 november 2020 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 9 november 2020 bericht.

De gesprekken zullen plaatsvinden via MS-Teams.

Overige informatie

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.