• darkblurbg

Inspecteur Bouwen VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Inspecteur Bouwen voor 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
WODV, dat zegt je misschien niets. Maar als we je vertellen dat WODV staat voor de Werkorganisatie Duivenvoorde en vernoemd is naar Kasteel en landgoed Duivenvoorde, gelegen tussen Den Haag en Leiden dan zegt het je misschien iets meer. Onze organisatie is opgericht in 2013 en werkt voor twee gemeenten: Voorschoten en Wassenaar.

Uit gesprekken tussen beide colleges is onlangs gebleken dat de ambitie om een goede eerste overheid te zijn beter te verwezenlijken is vanuit een volledig eigen organisatie. Er wordt dus nu onderzocht hoe de WODV stapsgewijs kan worden afgebouwd en voor beide gemeenten een eigen organisatie kan worden opgebouwd.

Daarmee staan de gemeente Voorschoten als de gemeente Wassenaar voor de nodige uitdagingen. Deze uitdagingen worden gekenmerkt door de woorden transitie en transformatie. In onze kennismaking vertellen we je er graag meer over!

We hebben zes vakafdelingen:

 • Financiën, Facilitaire en Juridische Zaken (FFJ);
 • Maatschappelijke Ontwikkeling (MO);
 • Omgevingsbeheer (OGB);
 • Personeel, Organisatie & Informatie (POI);
 • Publiekszaken (PU);
 • Ruimtelijke Ontwikkeling (RO).

Je komt te werken bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vastgoed, Toezicht & Handhaving. RO richt zich op de ontwikkeling van het fysieke domein. Met ongeveer 70 medewerkers houden zij zich bezig met verkeer en mobiliteit, groen, water, milieu, economische zaken en toerisme, wonen, stedenbouw, woon- en bouwtoezicht, gemeentelijk vastgoed, monumenten en cultureel erfgoed én archeologie. Een heel divers pakket dus!

Opdracht
Als Inspecteur bouwen zet jij jouw kennis en kunde in om te controleren of er gebouwd wordt zoals beschreven staat in de vergunning. Daarnaast voer je steekproefcontroles uit om toe te zien op de kwaliteit en veiligheid van de werkzaamheden en het gebruik van gebouwen en terreinen. Ook het behandelen en afhandelen van klachten en meldingen van bewoners in relatie tot de bebouwde leefomgeving behoren tot jouw werkzaamheden. Hierbij zoek jij graag de samenwerking op met bewoners, bedrijven en collega’s. Je denkt graag mee in kansen en mogelijkheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je handhavend op moet treden. Voor het team Vastgoed, Toezicht & Handhaving heeft onder meer de invoering van de Omgevingswet gevolgen voor de werkwijzen. Je denkt mee over de veranderende werkwijzen en werkt samen met je collega’s mee aan de ontwikkeling van het team.

Vereisten

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Je beschikt over een diploma ambtenaar bouw- en woningtoezicht;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding in de richting van Bouwkunde of Civiele techniek op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als bouwinspecteur in de afgelopen 6 jaar;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring in een organisatie die in transitie is geweest in de afgelopen 3 jaar.

Competenties

 • Je kunt jouw ideeën en meningen op een heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengen.
 • Verandering en vernieuwing spreken je aan.
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en denkt mee in het verbeteren van werkwijzen.
 • Draag je bij aan een goede sfeer, je hebt humor en relativeringsvermogen om de hectiek van het moment een plek te geven.
 • Secuur met het opstellen van correspondentie binnen context van een gemeentelijke organisatie.
 • Politiek en omgevingssensitief; kan omgaan met het professioneel afhandelen van meldingen en klachten van inwoners, bedrijven en gemeentelijke bestuur.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de Werkorganisatie Duivenvoorde zijn gepland op donderdag 19 november 2020 van 9.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 18 november 2020  bericht.

Overige informatie
Werkorganisatie Duivenvoorde zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.