• darkblurbg

Juridisch Adviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Juridisch Adviseur voor 24 - 36 uur per week voor 4 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 22 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie De BEL Combinatie is een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

Team Vergunningen, Handhaving en Juridische zaken Het team kent diverse disciplines, van het verlenen van een kapvergunning tot afhandelen van beroepszaken bij de Raad van State, van toezicht in de openbare ruimte tot concern brede juridische advisering. Het team telt ongeveer 35 medewerkers en bestaat uit de onderdelen Vergunningen, Handhaving inclusief de BOA’s en Juridische Zaken.

Werkzaamheden Met een klein team van juristen en medewerkers van de commissie voor bezwaarschriften, vorm je het team Juridische Zaken. Je bent onderdeel van het team, stemt veel af met je collega adviseurs, maar je trekt wel zelfstandig op en we kunnen je met vertrouwen op pad sturen, ook als het om een ingewikkeld, zeer complex en bestuurlijk dossier betreft. Daarbij ben je in staat de maatschappelijke en politiek-bestuurlijke context van juridische vraagstukken te duiden. Daarnaast behandel je schadeclaims, houd je je bezig met de publicatie van regelgeving en vervul je de rol van juridisch consulent voor een aantal teams, waaronder vastgoed. Voor de collega’s van Juridische Zaken vervul je vanuit je eigen bagage de rol van sparringpartner. Je houdt regie over jouw dossiers en zorgt daarmee voor tijdige en kwalitatief hoogwaardige adviezen.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau in de richting van Nederlands Recht;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Jurist in de afgelopen 10 jaar bij een gemeentelijke instelling;
 • Maximaal uurtarief van € 80,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer.

Gunningscriteria (weging)

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 8 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren van directie en management (30 punten);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met privaatrecht, specifiek overeenkomsten en aansprakelijkheidsrecht;
 • Aantoonbare kennis van en werkervaring met het bestuursrecht, klachtrecht en civiel recht in de afgelopen 2 jaar

Competenties

 • Je bent analytisch sterk;
 • Je brengt structuur en bent resultaatgericht;
 • Je bent communicatief sterk: je bent duidelijk en overtuigend;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent zelfstandig en zelf startend, en zoekt actief de samenwerking met alle betrokkenen;
 • Je bent constructief en kritisch en hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Politiek- bestuurlijke sensitiviteit is goed ontwikkeld; je kunt je daarin gemakkelijk bewegen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan bovengenoemd profiel voldoet.

CV-eisen Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning De gesprekken bij de BEL Combinatie zijn gepland op dinsdagochtend 26 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 25 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De BEL Combinatie vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).