• darkblurbg

Juridisch adviseur milieurecht of natuurbeschermingsrecht A VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Juridisch adviseur milieurecht of natuurbeschermingsrecht A voor 24 - 36 uur per week voor tot en met 31 december 2021. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: 1 mei 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 april 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen. 

Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek.
En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen.

OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien.
Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Dit ga je doen
Sparren! Met collega-juridisch adviseurs, vergunningverleners, handhavers, specialisten, teamleiders en managers van verschillende afdelingen heb je veelvuldig overleg over mogelijke doeltreffende oplossingen voor juridische vraagstukken. Je begeleidt (complexe) handhavingstrajecten, stelt handhavingsbesluiten op en vertegenwoordigt de organisatie in bezwaar- en beroepzaken. Zowel zelfstandig als in teamverband werk je aan een gevarieerd onderwerpenpakket binnen het milieu- en natuurbeschermingsrecht.

Dit ben jij
Je hebt Nederlands recht gestudeerd met als specialisatie milieurecht of natuurbeschermingsrecht. Daarnaast heb je de nodige kennis van bestuurs- en omgevingsrecht. Ook proceservaring? Dat werkt zeker in je voordeel. Net als daadkracht, enthousiasme en flexibiliteit. Aangezien je reeds meerdere jaren een soortgelijke functie hebt vervuld, besef je het belang van een toegankelijke en proactieve juridische houding. Jouw analytisch vermogen, visie, empathie, overtuigingskracht en initiatief is eveneens dik in orde.

Dit zijn je collega’s
Je maakt deel uit van het team juristen dat bestaat uit tien deskundige en enthousiaste collega’s. Als juridisch adviseur werk je nauw samen met vergunningverleners, toezichthouders en specialisten. Hoe prettig en stimulerend is het om met betrokken collega’s te werken?! Mensen met hart voor de zaak, met interesse in elkaar, in de organisatie en in nieuwe ontwikkelingen. Bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) krijgt iedereen alle kansen. Aan jou om ze te benutten.

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring met juridische vraagstukken in het milieu- en natuurbeschermingsrecht (20 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met het opstellen van handhavingsbesluiten (15 punten);
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als juridisch adviseur (30 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau (5 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau in de richting Nederlands recht met als specialisatie milieurecht of natuurbeschermingsrecht (10 punten);
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als jurist of adviseur in de afgelopen 5 jaar bij een overheidsinstantie (15 punten);
 • Kandidaat is bereid om na de inhuurperiode zonder verdere kosten in dienst te treden bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (5 punten).

Competenties

 • Daadkrachtig;
 • Enthousiast;
 • Flexibel;
 • Analytisch;
 • Proactief;
 • Empathisch;
 • Overtuigingskracht;
 • Initiatief.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 21 april 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 20 april 2021 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.