• darkblurbg

Juridisch adviseur Omgevingsrecht regio Groningen VACATURE

Wij zijn z.s.m. op zoek naar een interim / freelance / zzp Juridisch adviseur Omgevingsrecht regio Groningen voor 36 uur per week voor een lange tijd. Opleidingsniveau: HBO/WO. ​Start opdracht: z.s.m. en in overleg. Reageren vóór 30 november 2022 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten (functie-eisen, aantal uur, mogelijke startdatum) niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden, en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent, dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

In de eerste instantie geen junior. Thuiswerken is 1 dag per week mogelijk. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die 36 uur beschikbaar is. Bij gebrek aan geschikte fulltime kandidaten is 27 uur (3x9) ook eventueel een optie.

Jij vindt het allerbelangrijkste dat onze inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren in onze gemeente. Zodra er meldingen komen waarbij de veiligheid in de fysieke leefomgeving, in welke vorm dan ook, in het gedrang komt, gaat jouw juridische hart voor rechtvaardigheid sneller kloppen. Jij weet als de beste hoe het omgevingsrecht en straks Omgevingswet in elkaar zit. Je bent doorgewinterd in je vak en zoekt meer complexiteit. Daag je zelf uit en word onze nieuwe collega!

Of het nou gaat om discussies tussen buren of de schutting te hoog is, of het veilig reilen en zeilen op een groot bouwterrein: jij zet je tanden in het juridische aspect. Om de leefomgeving vanuit de juridische spelregels zo veilig mogelijk te houden.

Jij

  • Bent de vraagbaak voor vergunningverleners, toezichthouders en handhavers op het gebied van Omgevingsrecht en aanpalende regelgeving;
  • Stelt verweerschriften op ten behoeve van ingediende bezwaren;
  • Vertegenwoordigt namens het college in rechte bij de adviescommissie bezwaarschriften, rechtbank en afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State;
  • Stelt diverse handhavingsbesluiten op en bewaakt de wettelijke termijnen;
  • Verstrekt gevraagd en ongevraagd advies/informatie over de strategische/tactische benadering van complexe handhavingscasussen aan.

Jij regisseert en geeft advies over complexe handhavingszaken op het gebied van omgevingsrecht en aanpalende regelgeving zoals de Wet kwaliteitsborging, Bouwbesluit en APV en werkt samen met vergunningverlening, kamerverhuur, inspectie waarbij je kunt sparren met je collega juridisch adviseurs. Je behandelt handhavingsverzoeken, Woo verzoeken en draagt je steentje bij aan Ombudsman-onderzoeken.

Je bent analyserend en adviserend als juridisch expert en je komt met een inhoudelijke onderbouwing. Jij doet recht aan iedere onveilige situatie, melding of verzoek die jouw bureau passeert en hebt daarbij een pro- actieve houding.

Wij vragen

  • Een afgeronde opleiding HBO-Rechten met relevante werkervaring of een WO diploma rechten bij voorkeur met een specialisatie in het omgevingsrecht;
  • Actuele kennis van en ruime ervaring met de Wabo, Algemene wet bestuursrecht, APV, Bouwbesluit en actuele kennis van de toekomstige Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging.

Meer informatie verstrekken we bij interesse.


Meer informatie over / reageren op deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 45725)