• darkblurbg

Juridisch adviseur VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Juridisch adviseur voor 32 - 36 uur per week voor de duur tot aan 1 april 2021. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 22 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris.  

Cluster Bedrijfsvoering 

De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3delijn.

Taakveld 

Het taakveld Bestuurlijk-Juridische Zaken (BJZ) bestaat uit circa 15 medewerkers en is verantwoordelijk voor de juridische advisering aan het bestuur en de organisatie. Dit gebeurt door het geven van tweedelijns juridisch advies, het beheren van de verzekeringsportefeuille en het afhandelen van schademeldingen en aansprakelijkstellingen. Ook de commissie bezwaarschriften van de gemeente Westland en de ondersteuning hiervan (zowel procesmatig als inhoudelijk) vallen onder dit taakveld.

Opdracht 

Samen met de andere juridisch adviseurs ben je een vakbekwame vertegenwoordiger van het taakveld BJZ. Je adviseert en ondersteunt collega’s, management en bestuur als tweedelijns juridisch adviseur over een breed pallet van juridische vraagstukken, waarbij je voor een aantal rechtsgebieden de specialist bent of wil worden. Daarnaast treed je op als secretaris voor de bezwaarschriftencommissie. In dit kader heeft het voorkeur dat je al wat thuis bent in één of meerdere van de volgende rechtsgebieden: subsidierecht, staatssteun en/of het sociale domein. 

Je kunt goed analyseren en dringt snel door tot de kern van vraagstukken. We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte en communicatief sterke teamspeler. Ook wanneer er sprake is van tijdsdruk. Adviseren en onderhandelen is jou op het lijf geschreven. Je staat sterk in je schoenen en je bent een standvastige gesprekspartner op verschillende niveaus waar belangentegenstellingen kunnen bestaan. Je bent in staat om buiten de grenzen van je eigen expertisegebied te kijken om zodoende met de andere adviseurs van het cluster Bedrijfsvoering tot een integraal advies te komen.

Vereisten

  • Uurtarief maximaal € 79,00 inclusief reiskosten, exclusief BTW.
  • Je beschikt over een gevolgde wo academische opleiding.

Gunningscriteria

  • Je beschikt over een afgeronde academische Juridische opleiding
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als juridisch adviseur in de afgelopen 5 jaar
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke organisatie in de afgelopen 3 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als secretaris voor een bezwaarschriftencommissie in de afgelopen 5 jaar.

Competenties

  • Je kan goed analyseren en dringt snel door tot de kern van vraagstukken.
  • We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte en communicatief sterke teamspeler.
  • Ook wanneer er sprake is van tijdsdruk. Adviseren en onderhandelen is jou op het lijf geschreven.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen 

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen 

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.  

Planning 

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 27 oktober 2020 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 26 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.