• darkblurbg

Juridisch beleidsmedewerker ruimtelijke ordening VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Juridisch beleidsmedewerker ruimtelijke ordening voor 32 - 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 10 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

De gemeente Purmerend is sinds 2014 ambtelijk gefuseerd met de gemeente Beemster. Dit houdt in dat we ook taken voor Beemster uitvoeren. Per 1 januari 2022 gaan de gemeenten Purmerend en Beemster (bestuurlijk) fuseren.

Opdracht
Als juridisch beleidsmedewerker ruimtelijke ordening werk je aan het mogelijk maken van ruimtelijke initiatieven die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Het betreft bestemmingsplanherzieningen, maar ook afwijkingen met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Dit kunnen zowel initiatieven in de Beemster betreffen (een Unesco werelderfgoed), als initiatieven in Purmerend. Binnen het team vindt de werkverdeling plaats.

Je begeleidt initiatiefnemers bij het voorbereiden van de aanvraag, beoordeelt de aanvraag en voert de juridisch-planologische procedure. Daarbij ben je aanspreekpunt voor initiatiefnemers en houd je ze actief op de hoogte.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare werkervaring als Juridisch Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening;

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als juridisch beleidsmedewerker ruimtelijke ordening (35 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met ruimtelijke procedures (benoem in het cv met wat voor ruimtelijke procedures deze ervaring is opgedaan) (25 punten);
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeentelijke organisatie (15 punten);
 • Aantoonbare werkervaring in complexe ruimtelijke opgaven (benoem in het cv met welke complexe ruimtelijke opgaven deze ervaring is opgedaan) (15 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau met een ruimtelijke, juridische of planologische achtergrond (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je adviseert helder en durft tegenkracht te geven;
 • Je bent klantgericht en neemt initiatiefnemers mee in planvorming;
 • Je bent omgevingsbewust en communicatief sterk;
 • Je zoekt de samenwerking en kijkt vanuit het gezamenlijk belang;
 • Je denkt in oplossingen en mogelijkheden in plaats van in problemen en beperkingen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdag 11 mei 2021 tussen 13.30 uur en 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 10 mei 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.