• darkblurbg

Juridisch medewerker WOB-verzoeken VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Juridisch medewerker WOB-verzoeken voor 16 - 20 uur per week voor de duur van 2 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 2 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 26 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie Zó werkt het in De Bilt
Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen onze gemeente vormen. We weten dat we elkaar nodig hebben om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Om het voor de 42.000 mensen nog fijner te maken om hier te wonen, te werken en te recreëren. Mensenwerk dus. Onze ongeveer 240 medewerkers laten zich elke dag weer inspireren door de wensen en ontwikkelingen in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen. Mensen, middelen en technieken slim aan elkaar knopen: dat is onze kracht. Door meer en betere samenwerking binnen de organisatie en met externe partners: dat is de werkelijke innovatie in onze manier van werken. 

Meer informatie vindt u op de pagina Onze organisatie.

Opdracht
Je wordt belast met het verzamelen van informatie die via het WOB-verzoek wordt gevraagd en toetst deze aan de bepalingen van de WOB. Je ondersteunt en werkt samen met de (juridische) medewerkers binnen de hele organisatie met betrekking tot de WOB. Je onderhoudt de samenwerking met de diverse partijen. Dit alles vanuit een integrale blik en met een goede politieke antenne.

Functie-profiel

 • Je hebt juridische kennis op HBO
 • Je hebt kennis van de WOB
 • Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en verstrekken van informatie met betrekking tot WOB-verzoeken
 • Je onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners

Vereisten

 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van de Wet Openbaarheid van Bestuur binnen de overheid.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van rechten
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met de WOB binnen een gemeentelijke instelling;
  Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het toetsen van informatie aan de bepalingen van de wob binnen een gemeentelijk instelling;
  Uurtarief maximaal € 43,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon- werk

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je hebt een gedegen juridisch inzicht (binnen het gebied van de WOB)
 • Je kunt goed schakelen tussen de diverse onderwerpen/vraagstukken
 • Je kunt goed boven de materie uitsteken, maar bent ook hands-on.
 • Je legt makkelijk contacten en vindt snel je weg in een nieuwe omgeving die volop in het teken staat van “innoveren door te verbinden”.
 • Je spreekt medewerkers en collega’s aan en bent zakelijk en resultaatgericht om de afgesproken doelstellingen samen te behalen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 30 oktober. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 29 oktober bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.