• darkblurbg

Jurist bezwaar en beroep huisvestingsverordening VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Jurist bezwaar en beroep huisvestingsverordening voor 4 - 12 uur per week voor de duur van 3 maanden. Er is een optie op verlenging van 6 maal 3 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 25 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.

Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer. De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten. Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Opdracht
De jurist bezwaar en beroep huisvestingsverordening is verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften naar aanleiding van afgewezen urgentieverzoeken woningtoewijzing.

Je behandelt bezwaarschriften, stelt pleitnota’s respectievelijk verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente in de zitting bij de Commissie van de Bezwaarschriften en bij de Rechtbank.

Je verdiept je in het dossier en verifieert de bezwaargronden. Indien mogelijk of nodig denk je mee over alternatieven. Je bent dus op de hoogte van de mogelijkheden voor woningzoekenden en noodvoorzieningen.

Indien nodig adviseer je over het toepassen van de hardheidsclausule. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van het advies van de Commissie van bezwaarschriften en stel je op basis daarvan de beslissing op bezwaar op waar het college over besluit. Je werkt nauw samen met de secretaris van de Commissie voor bezwaarschriften. Ook draag je zorg voor de interne afstemming met de collega’s (van de Uitvoeringsdienst Sociaal Domein en wonen) en extern met het Regionaal Urgentiebureau Gooi & Vechtstreek. Waar nodig overleg je tevens met woningcorporaties en andere instellingen.

Je signaleert eventuele tekortkomingen of kwetsbaarheden in de verordening en adviseert de adviseur wonen over beleid dat gerelateerd is aan urgenties.

Minimumeisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Rechten;
 • Een minimaal uurtarief van € 64,- en maximaal uurtarief van € 73,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met bezwaar en beroepsprocedures;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als jurist bij een gemeente;

Gunningscriteria

 • Minimaal 2 van de afgelopen 5 jaar ervaring met de behandeling van bezwaar- en beroepsazaken inzake de huisvestingsverordening;
 • Aantoonbare kennis van en werkervaring met Algemene wetbestuursrecht en specifiek de werking van een urgentieregeling in het kader van de huisvestingsverordening (conform de Huisvestingswet);
 • Aantoonbare werkervaring met het vertegenwoordigen van de gemeente in een zitting bij de Commissie van de Bezwaarschriften en bij de Rechtbank;

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • organiseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • (pre-)mediation vaardigheden
 • Analytisch vermogen;
 • Oplossingsgerichtheid;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Samenwerkingsgerichtheid;
 • Overtuigingskracht;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 27 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 26 oktober 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.