• darkblurbg

Leerwerkmakelaar VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Leerwerkmakelaar voor 24 - 28 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 21 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen. Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
De afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) bestaat totaal uit 150 FTE in verschillende, veelal multidisciplinaire teams. Elk team wordt aangestuurd door een coachend teamleider. Naast de uitvoering van de dienstverlening van het gehele sociaal domein binnen Leidschendam-Voorburg, voert de afdeling de dienstverlening op het terrein van werk en inkomen voor de gemeente Wassenaar en Voorschoten. Uitgangspunt hierbij is klantgericht- en bedrijfsmatig werken. Begrippen als eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en flexibiliteit zijn verbonden aan de wijze waarop onze medewerkers hun taken uitvoeren. Momenteel is de afdeling bezig om een aantal vernieuwingen in de dienstverlening te realiseren.

Opdracht
Voor de doelgroep kwetsbare jongeren zijn we binnen team Werk op zoek naar versterking die gedurende 6 maanden:

Het doel is jongeren tussen de 16 en 27 jaar te begeleiden naar een voor hen specifiek passende opleiding en leerwerkplek.

We zijn op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige leerwerk makelaar. Dit doe je met zowel een sociale als een commerciële instelling. In de functie leerwerkmakelaar ben de je de schakel tussen leerlingen en werkgevers, waarbij je de juiste match dient te maken tussen beide. Specifiek help je leerbaan-studenten (Beroeps Begeleidende Leerweg ook wel BBL genoemd) bij het vinden van een passend leerwerkbedrijf waardoor zij hun mbo opleiding niveau 1 tot 4 succesvol kunnen afronden. Op deze manier help je jongeren die terug naar school willen, maar dat alleen in de praktijkvariant kunnen waarin je 4 dagen per week werkt en 1 dag naar school gaat. Verder zet je je samen met het Werkgeversservicepunt in op extra leerwerkbanen bij reguliere werkgevers op te halen, zodat jongeren hun mbo opleiding kunnen voltooien.

Je werft kandidaten bij de consulenten, voert gesprekken met kandidaten, en coacht hen naar leerwerkbanen. Soms vind je daarvoor bestaande plekken binnen het aanbod in de leerwerkbanen, in andere gevallen ga je in gesprek met werkgevers over de mogelijkheden om een jongeren een leerbaan te bieden. Op die manier creëer je nieuwe leerwerkbanen. Vaak is er een creatieve investering nodig om te komen tot resultaat. Dit beheers je en vind je leuk. Je bent betrokken en geïnteresseerd maar verliest je doel niet uit het oog. Je netwerk is heel groot, in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar, Zuid-Holland Centraal, Haaglanden en Leiden. Je zoekt naar mogelijkheden, nee is geen optie. Je bent zorgvuldig maar zeker ook met daadkracht. Je bent commercieel gedreven, en snapt ook hoe een gemeente werkt. Je werkt nauw samen met je collega’s van het Werkgeversservicepunt om de kansen in de markt optimaal te benutten.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als leerwerkmakelaar met de doelgroep jongeren in de afgelopen 5 jaar;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar;
 • Uurtarief maximaal € 45,00 inclusief reiskosten en exclusief BTW.

Competenties

 • Je hebt ervaring met de doelgroep jongeren;
 • Creatieve en flexibele instelling, een netwerker;
 • Je hebt minstens 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Een groot netwerk in Zuid-Holland Centraal, Haaglanden en Leiden;
 • Je draagt zowel een sociale als een commerciële pet;
 • Je bent 8 uur beschikbaar, verdeeld over 3 dagen;
 • Je bent zo spoedig mogelijk beschikbaar.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 29 januari 2021 vanaf 10.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 28 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.