• darkblurbg

Matchmaker Statushouder VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Matchmaker Statushouder voor 28 uur per week voor 8 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 19 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Veel van de taken die we nu nog als vanzelfsprekend zelf doen, worden dan geheel of gedeeltelijk door andere partijen gedaan, of we doen ze samen met andere gemeenten. Als gemeente hebben we vorm gegeven aan het nieuwe werken. We hebben geen vaste werkplekken meer, zijn zo goed als papierloos, we mailen veel minder en zoeken bewust de verbinding met elkaar. Dat doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Opdracht
Voor de groep statushouders binnen onze gemeente zijn we binnen team Werk op zoek naar versterking die gedurende 8 maanden:

Bemiddelbare kandidaten ‘werft’ bij de consulenten statushouders en Kandidaten snel en duurzaam plaatst naar een baan.

We zijn op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige matchmaker. Dit doe je met zowel een sociale als een commerciële instelling. Je werft kandidaten bij de consulenten, voert gesprekken met kandidaten, en coacht hen naar werk. Soms ben je tot de kern in 10 minuten en soms is er een creatievere investering nodig om te komen tot resultaat. Beide beheers je en vind je leuk. Je bent betrokken en geïnteresseerd maar vooral ook snel tot de kern. Je netwerk is heel groot, in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar, Zuid-Holland Centraal, Haaglanden en Leiden. Je zoekt naar mogelijkheden, nee is geen optie. Je bent zorgvuldig maar zeker ook met daadkracht. Je bent commercieel gedreven, en snapt ook hoe een gemeente werkt. Je werkt nauw samen met je collega’s van het Werkgeversservicepunt om de kansen in de markt optimaal te benutten.

Je doelstelling is om in de periode van 8 maanden 50 kandidaten of meer te plaatsen.

Vereisten / knock-outcriteria

  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

Gunningscriteria

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als matchmaker in de afgelopen 6 jaar;
  • Aantoonbare werkervaring met de doelgroep statushouders in de afgelopen 5 jaar;
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar;
  • Uurtarief maximaal € 45,00 inclusief reiskosten en exclusief BTW.

Competenties

  • Ondernemingszin: Je pakt in het werk nieuwe zaken aan en doet voorstellen voor verbeteringen of vernieuwingen, waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe werkterreinen kunnen worden ontwikkeld.
  • Creativiteit: Je komt met verschillende mogelijkheden (ook niet voor de hand liggende alternatieven) voor het oplossen van problemen en weet geheel nieuwe werkwijzen te bedenken ter vervanging van bestaande methoden en technieken.
  • Visie: Je kunt goed afstand nemen van de dagelijkse praktijk en zaken in een breder verband plaatsen. Je bent in staat je op de lange termijn te richten en vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst.
  • Omgevingsbewustzijn: Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren, speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar het eigen werkgebied.
  • Regisseren: Je brengt belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen, geeft vorm aan en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 22 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 21 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.