• darkblurbg

Medewerker handhaving Participatiewet VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Medewerker handhaving Participatiewet voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Eén van de onderdelen is Rijnvicus, een zelfstandig leerwerkbedrijf. Rijnvicus ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Controle uitoefenen op de naleving van rechten en plichten van de uitkeringsgerechtigden (P-wet) en het vergroten van de nalevingsbereidheid. Dit doen we door al vroeg in casussen in te stappen, (confronterende) gesprekken te voeren met inwoners, huisbezoeken te verrichten in het kader van de rechtmatigheid, waarneming ter plaatse, dossier onderzoek, internetresearch enz.

Zelfstandig voeren van spreekkamergesprekken en huisbezoeken. Collega’s adviseren bij fraude-signalen. Gesprekverslagen maken tijdens de spreekkamergesprekken. Rapporteren van bevindingen in het kader van de rechtmatigheid en schending van de inlichtingenplicht. 

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring als medewerker handhaving Participatiewet;
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en een auto, welke beschikbaar is voor het uitvoeren van de werkzaamheden;

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als medewerker handhaving sociaal domein (P-wet);
 • Aantoonbare werkervaring met Suite WIZ/GWS4All in de afgelopen 3 jaar;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring van en met het raadplegen van Suwinet.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent klantgericht en je kunt goed omgaan met diverse belangen.
 • Je bent bekend met motiverende gesprekstechnieken en stimuleert de zelfredzaamheid van de burger.
 • Je bent een creatieve handhaver, die in staat is buiten de bestaande kaders te denken en te doen. Het uitgangspunt is de duurzame oplossing, waarbij fraude nooit de oplossing is.
 • Qua organisatie en uitvoering van je werk ben je een zelfstandig werkende doener, maar je kunt ook in teamverband samenwerken.
 • Je bent integer en gaat graag mee in veranderingen, die de kwaliteit van de organisatie en het werk ten goede komen.
 • Je vertaalt dit in het denken in kansen. Je blijft goed overeind in stressvolle situaties en bent een goede netwerker.
 • Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit en bent bereid om buiten kantoortijden te werken.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 20 januari tussen 13.00 en 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 19 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.