• darkblurbg

Medewerker WOZ Westland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Medewerker WOZ Westland voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 3 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: MBO+. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 17 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld
Het taakveld Belastingen is verantwoordelijk voor de heffing- en invordering van de gemeentelijke belastingen, de afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken, de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften en de uitvoering van de basisregistraties WOZ, BGT, BAG en de BRO.

Opdracht
De gemeente Westland is verplicht (Wet WOZ) om met ingang van 1 januari 2022 alle circa 46.000 woningen te hebben gewaardeerd op basis van de gebruiksoppervlakte in plaats van op inhoud. Hiermee wordt onder andere een verdere integratie met de BAG gerealiseerd. Wij zijn al volop bezig met deze gebruiksoppervlakte-conversie, maar zijn op zoek naar een tijdelijke kracht om ons hierbij verder te ondersteunen richting de eindstreep. In deze functie doe je onderzoek, controleer je bouwtekeningen en verwerk je de mutaties in de WOZ- en BAG-administratie. Hierbij werk je nauw samen met de overige WOZ- en BAG medewerkers.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 50 inclusief reiskosten en exclusief btw;
 • Je beschikt over een afgeronde mbo niveau 4 opleiding.

Gunningscriteria (weging)

 • Je beschikt over een afgeronde hbo bachelor opleiding (15 punten);
 • Aantoonbare kennis van de WOZ opgedaan d.m.v. een opleiding / cursus (10 punten);
 • Aantoonbare kennis van BAG opgedaan d.m.v. een opleiding / cursus (10 punten);
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van gebruikersoppervlakte conversie in de afgelopen 4 jaar (duidelijk weergegeven in het cv) (30 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met de applicatie Key2Belastingen (10 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met de applicatie Gouw-BAG (10 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met het lezen / interpreteren van bouwtekening (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten).

Competenties

 • Je hebt daarnaast een klant- en kwaliteitsgerichte houding, uitstekende communicatieve vaardigheden en je kunt projectmatig werken.
 • Je bent een enthousiaste teamspeler die stevig in zijn schoenen staat en goed kan functioneren in een hectische omgeving. 

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma – vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 19 februari 2021 vanaf 12:30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 18 februari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.