• darkblurbg

Medior of senior BI specialist VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Medior of senior BI specialist voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 15 maart 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s va risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.

De afdeling Informatiemanagement & Informatie- en communicatietechnologie (I&I) is verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle onderdelen van de VRU en het zijn van de IT innovatie partner op de gebieden van informatievoorziening en -techniek. I&I bestaat uit twee teams, namelijk: team Informatievoorziening en team ICT-Beheer.

Opdracht
De VRU heeft de ambitie om een data gedreven organisatie te worden. Enerzijds ten aanzien van de interne bedrijfsvoering en sturing. En anderzijds in het creëren van een informatiepositie die de primaire opdracht op de veiligheidsfuncties (crisisbestrijding, -beheersing en – preventie) versterkt. Recent is een aantal dashboards in gebruik genomen, nu willen we dit structureel gaan borgen. Hiervoor hebben we expertise op het gebied van datamodellering, ETL, de opzet van een datawarehouse en verdere ontwikkeling van dashboards nodig. We willen stapsgewijs een datawarehouse opbouwen en tegelijkertijd de ontsluiting hiervan realiseren. Voor dit traject zoeken we een BI specialist met ruime ervaring in back-end ontwikkeling die met ons een stevige basis gaat leggen voor onze ambities op het vlak van BI, reporting en het werken vanuit een integrale informatie positie.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als medior/senior BI specialist/ontwikkelaar;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van een ETL, datawarehouse, data integratie en reporting;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het inrichten van MS SQL, MS SSIS en MS Power BI Premium;
 • Aantoonbare werkervaring met MS clouddiensten/Azure op het gebied van BI;
 • Nederlandstalig, voertaal bij de VRU is de Nederlandse taal;

Gunningscriteria

 • Motiveer in maximaal 200 woorden hoe jij je werk kwalitatief laat toetsen door BI experts uit jouw netwerk (40 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met scrum/agile (20 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met het opbouwen van BI-competence centre (30 punten);
 • Aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Proactieve, flexibele en pragmatische houding;
 • Vaardig in communicatie met zowel de klant als met collega’s in het ICT-domein;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Enthousiasme om maandelijks ervaringen te delen met de organisatie.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de VRU zijn gepland op woensdag 17 maart 2021 van 12:00 uur tot 17:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 16 maart 2021 bericht.