• darkblurbg

Transparant voor opdrachtgever en professional


 

 

De gemiddelde marge van alle interim bureaus in Nederland ligt iets boven de 20% (bron). U betaalt bij ons bijna de helft minder.

 

 


Bureau Ad Interim is uitermate transparant in haar tarieven. Als u via Bureau Ad Interim een interimmer, freelancer of ZZP-professional (hierna professional genoemd) inhuurt dan weet zowel de opdrachtgever als de professional welke tarieven gelden.

Inkoop tarief professional

Het tarief dat de professional aan Bureau Ad Interim in rekening brengt hangt van meerdere factoren af. Denk daarbij aan de inhoud en de moeilijkheidsgraad van de opdracht, de ervaring van de professional, het aantal uren per week, de duur van de opdracht, de eventuele reisafstand voor de professional, etc.

Als wij een professional voordragen voor een concrete opdracht dan gaan wij als interimbureau altijd in overleg met de professional over zijn of haar uurtarief. Dit noemen wij het Bureau Ad Interim inkooptarief. Wij willen een marktconform, goed te onderbouwen, inkooptarief. Onze professionals staan allemaal ingeschreven als zelfstandig ondernemer bij de KvK en sturen daarom aan Bureau Ad Interim een factuur van het aantal gewerkte uren vermenigvuldigd met hun overeengekomen uurtarief.

Bureaumarge Bureau Ad Interim

Uiteraard maakt Bureau Ad Interim ook allerlei kosten. Deze kosten worden gedekt door onze bureaumarge. De laatste jaren staan de bureaumarges onder druk. De gemiddelde marge van interim bureaus ligt iets boven de 20% (2019), waar deze een aantal jaren geleden nog ongeveer 30% bedroeg. Dit blijkt uit een onderzoek van ZiPconomy in opdracht van en in samenwerking met ABN AMRO.

Bureau Ad Interim hanteert voor de bemiddeling een bemiddelingsfee. Hiermee dekken wij al onze bureaukosten. Onze vergoedingsfee bedraagt 12,5% bovenop het uurtarief van de professional, waarbij wij € 12,50 per uur als maximum tarief hanteren (zie voorbeeldberekening 4).

Wij zijn ervan overtuigd dat wij goede professionals aanbieden, ondanks dat onze bureaumarge een stuk lager is dan gemiddeld in Nederland gebruikelijk is. Naast onze vaste kosten hebben wij in deze bureaumarge ook ruimte ingebouwd om te kunnen blijven investeren in nieuwe producten en diensten. Wij kunnen echter prima met minder dan 20% aan bureaumarge uit de voeten. Daarnaast willen wij niet over de rug van onze professional absurde bureaumarges doorbelasten aan onze opdrachtgevers.

U betaalt bij ons dus bijna de helft minder ten opzichte van het gemiddelde (12,5% in plaats van 20,2%) en uitsluitend over de gewerkte uren.


Voorbeeldberekening 1 - Interim manager VO (Voortgezet Onderwijs)

Een VO instelling huurt via Bureau Ad Interim een interim manager in voor 16 uur per week gedurende een heel schooljaar (40 declarabele weken). De interim manager staat bij de KvK als zelfstandig ondernemer ingeschreven en factureert aan Bureau Ad Interim over alle gewerkte uren een uurtarief van € 80,-

Het uurtarief dat Bureau Ad Interim aan de VO instelling declareert is dan € 80 + 12,5% = € 90,00.

 

Voorbeeldberekening 2 – Werkvoorbereider bouw op ZZP basis

Een bouwbedrijf huurt via Bureau Ad Interim een werkvoorbereider in die voor 40 uur per week gedurende 3 maanden (13 weken) het team van werkvoorbereiders komt versterken. Deze werkvoorbereider staat bij de KvK ingeschreven als zelfstandig ondernemer en factureert op basis van zijn werkervaring en kennis aan Bureau Ad Interim een uurtarief van € 50,-

Het uurtarief dat Bureau Ad Interim aan het bouwbedrijf declareert is dan € 50 + 12,5% = € 56,25.

 

Voorbeeldberekening 3 – Zorgprofessional op Freelance basis

Een zorginstelling huurt via Bureau Ad Interim een zorgprofessional in die voor 20 uur per week gedurende 6 maanden ingezet wordt. Deze zorgprofessional staat bij de KvK ingeschreven als zelfstandig ondernemer en factureert voor deze opdracht aan Bureau Ad Interim € 30,- per gewerkt uur.

De bemiddelingsfee is in dit voorbeeld 12,5% over € 30,-. Dat is € 3,75 per uur. Zorgprofessionals zijn vaak vrijgesteld van btw. Bron

Het bemiddelingstarief van Bureau Ad Interim is in dit geval wel btw belast. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

 

Voorbeeldberekening 4 – Interim bestuurssecretaris

Een organisatie huurt via Bureau Ad Interim een interim bestuurssecretaris in. Deze professional is ook als zelfstandig ondernemer ingeschreven bij de KvK en hanteert een uurtarief van € 115,-.

Bureau Ad Interim brengt over dit bedrag normaliter 12,5% aan bemiddelingsfee in rekening, oftewel € 14,38 per uur. Wij maximeren onze bemiddelingsfee op € 12,50 per uur. In dit voorbeeld (en ook bij hogere tarieven) hanteren we dus een bemiddelingsfee van € 12,50 per uur.

 

NB: Alle bedragen zijn exclusief btw. Reiskosten zijn vaak additioneel of zijn onderdeel van het uurtarief. Dit is per opdracht verschillend. Alleen daadwerkelijk gewerkte uren worden gefactureerd. Voor aanbestedingstrajecten (en bepaalde andere opdrachten) kunnen afwijkende marges van toepassing zijn.

Wilt u een offerte voor een Werving en Selectie traject of een assessment?