• darkblurbg

Planeconoom VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Planeconoom voor 27 uur per week voor de duur van 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO+. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 20 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Opdracht
Ter versterking van het team Locatieontwikkeling zijn wij op zoek naar een tijdelijke planeconoom. Als Planeconoom bij de gemeente Leidschendam-Voorburg ben je verantwoordelijk voor het financieel-economische aspect van locatie- en gebiedsontwikkelingen. Samen met jouw directe collega’s heb je een belangrijke rol in het gemeentelijk grondbedrijf. Je werkt aan herstructureringslocaties en gebiedsontwikkelingen, maar ook met relatief kleine inbreidingsprojecten. Je initieert, begeleidt en toetst de ruimtelijke plannen in financieel-economische zin. De financiële haalbaarheid berekeningen, risicoanalyses en exploitatieberekeningen van ruimtelijke plannen worden zelfstandig door jou voorbereid, opgesteld en herzien. Daarnaast adviseer je (in financiële zin) bij ontwikkelings- en herstructureringsplannen en gebiedsontwikkeling vraagstukken. Je bent betrokken bij overleggen met projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners en ondernemers. Ook houd je je bezig met het afstoten van gemeentelijk vastgoed.

Vereisten / knock-outcriteria

  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
  • Een afgeronde opleiding in de richting van planeconomie (bijvoorbeeld: Bouwkunde, Planologie of Civiele Techniek) op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria

  • Een afgeronde opleiding/master op het gebied van planeconomie (MSRE, MRE, MCD) of taxeren (basisdiploma SVMnivo, registratie als KRMT of RT).
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als planeconoom bij een gemeente in de afgelopen 8 jaar.
  • Werkervaring aangetoond d.m.v. een projectportfolio ten aanzien van alle aspecten op het gebied van de planeconomie: grondexploitaties, vastgoedrekenen, opstalexploitaties en hun verbanden.

Competenties

  • Je kunt beleidsmatig en strategisch adviseren en handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving
  • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch en communicatief vermogen.
  • Je bent een netwerker en weet netwerken op te bouwen en te onderhouden.
  • Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk, samenwerkingsgericht en klantvriendelijk. Jouw schrijfstijl is kort, bondig en helder.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 27 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 26 november 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.