• darkblurbg

Planjurist Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Planjurist voor 32 - 36 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 12 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: uiterlijk 1 juni 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 330 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd, wat blijkt uit ons ‘Beste Werkgever’-keurmerk, en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Ruimte en Gegevensbeheer & Belastingen. Je komt te werken binnen het team Ruimte. Dit team bevat bouwplantoetsers, planjuristen en enkele ondersteunende functies. Het team heeft in samenwerking met de afdeling Beleid een belangrijke rol bij de implementatie van de Omgevingswet en het tot stand komen van de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. Hoewel de invoeringsdatum pas 2022 is, zijn we programmatisch al volop bezig met de voorbereidingen en werken we waar mogelijk in de geest van de Omgevingswet.

Opdracht
Als planjurist ben je betrokken bij de ruimtelijke ontwikkelingen in deze veelzijdige gemeente. Enerzijds naar buiten toe, in planbegeleiding en advisering van initiatiefnemers, en anderzijds intern door een bijdrage te leveren aan veranderopgaven zoals de invoering van de Omgevingswet. Je begeleidt bestemmingsplanprocedures; dat betekent dat je ruimtelijke plannen initieert, coördineert en toetst. Ook adviseer je over (complexe) ruimtelijke vraagstukken aan het bestuur en ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en begeleiding van ruimtelijke initiatieven. Tot slot vertegenwoordig je wanneer nodig de gemeente bij gerechtelijk procedures.

Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied RO en de omgevingswet.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uiterlijk 1 juni 2021 beschikbaar.
 • Een afgeronde opleiding in de richting van planologie, ruimtelijke ordening of rechten (RO-recht) op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging)

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als planjurist in de afgelopen 10 jaar (20 punten).
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het vakgebied ruimtelijke ordening in de afgelopen 10 jaar (25 punten).
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met bestemmingsplannen in de afgelopen 5 jaar (25 punten).
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar (15 punten).
 • Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

 • Klantgerichtheid;
 • Creativiteit;
 • Samenwerken / integraal werken;
 • Omgevingsbewustzijn;
 • Inlevingvermogen / politieke sensitiviteit;
 • Initiatief/proactief.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 18 mei 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 17 mei 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.