• darkblurbg

Programmaleider Arbeidstools VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Programmaleider Arbeidstools voor 8 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 22 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Opdrachtgever
Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Afdeling maatschappelijke zaken
Voor het uitvoeringsprogramma re-integratie en participatie: Zicht op Werk en Zicht zijn wij opzoek naar een Programmaleider / trainer voor de duur van ieder geval 6 maanden. Zicht op Werk en Zicht op Meedoen is het uitvoeringsprogramma re-integratie en participatie van de inwoners van de gemeenten Eemnes, Blaricum, Laren en Huizen om aan het werk te gaan of wel een passende werkplek (met behoud van uitkering) in de samenleving te vinden.

Opdracht
Het programma Arbeidstools bestaat uit 6 bijeenkomsten van elke 3-3,5 uur waar werkzoekende met (soms een grotere en) een kleine afstand tot de arbeidsmarkt ondersteund en geprikkeld worden om meer sollicitatiefit te worden en zich zo optimaal mogelijk presenteren op de arbeidsmarkt. Rekening houdend met de mogelijkheden van de inwoner en inspelen op de actuele regionale arbeidsmarkt. De bijeenkomsten worden bij voorkeur fysiek gegeven op een locatie in Huizen, wanneer volgens de richtlijnen dit niet mogelijk is wordt de training online ingezet.

Arbeidstools is een onderdeel van het platform Zicht op Werk waar in samenwerkingen met andere programma’s (oa trainingen) en instrumenten alle inzet zicht richt op sociale en economische zelfredzaamheid van de inwoner. Arbeidstools is veelal de ‘laatste’ training binnen het aanbod van programma’s waarna of duaal bemiddeling en ondersteuning naar werk een realistische doelstelling is. Het gaat om inwoners in te beweging te krijgen. De doelgroep die deelneemt aan Arbeidstools bestaat momenteel uit inwoners met een WWB uitkering en een leeftijd van 27+ jaar. Flexibiliteit om trainingen aan te passen vanwege een gewijzigde doelgroep kan worden verwacht.

Naast de trainingen wordt er ook de samenwerking in het team van Zicht op Werk verwacht, door onder andere het opzoeken van collega’s, het geven van advies vanuit eigen expertise, deel te nemen aan casuïstiek overleg maar ook bijvoorbeeld ondersteunen van andere activiteiten van Zicht op Werk.

Leerdoelen voor de inwoners die deelnemen aan dit programma zijn onder andere: realistisch zoekprofiel opzetten, het inzetten van sociale media (voor zover mogelijk), weten wat een werkgever verwacht van een sollicitant, belang van netwerk en communicatie maar ook inspelen op de individuele inwoner die in de groep deelneemt. Het draai niet altijd om de beste en gelikte CV’s maar voornamelijk om de kansen op een baan te vergroten. En vaak betekent dit het beïnvloeden van de bestaande sollicitatieactiviteiten om ook eens anders te gaan solliciteren of tot andere inzichten te komen.  

We zoeken een trainer die met enthousiasme en passie deze opdracht kan invullen.

Doel inzet programma

Kandidaten vanuit de participatiewet weer perspectief te bieden op werk en toekomst door inzicht te geven op kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. De nadruk op het perspectief van kansen op de arbeidsmarkt wordt gezien vanuit perspectief van de inwoner. Het programma kan duaal ingezet worden met andere programma’s en instrumenten. Doel is uitstroom naar werk, economische zelfredzaamheid voor de inwoner.

Vereisten/knock-outcriteria

 • Beschikbaar per 1 januari 2021;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het zelfstandig geven van ‘sollicitatie’-trainingen voor de doelgroep
 • Uurtarief maximaal € 55,00 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het bemiddelen van inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk in de afgelopen 10 jaar;
 • Aantoonbare kennis van de regionale arbeidsmarkt Gooi & Vechtstreek, blijkend uit relevante werkervaring;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
 • Een maximale woon-werk reisafstand van 20 km naar de gemeente Huizen;

Competenties

 • Plannen en organiseren;
 • Creatief;
 • Betrokken;
 • Resultaatgericht en doortastend;
 • Inspirerend;
 • Communicatief;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om zowel met; consulenten, management, inwoners, aanbieders en bestuurders overleg te voeren.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 24 december 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 22 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.