• darkblurbg

Projectbegeleider implementatie werkplekconcept regio Gelderland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectbegeleider implementatie werkplekconcept regio Gelderland voor 16 - 18 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Gelderland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 16 december 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Nijkerk is een groeiende gemeente. Een dynamische gemeente met ruim 43.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.

De organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders, met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Werk je bij ons dan kun je rekenen op, ruimte voor jouw talent en een uitdagende werkomgeving. Net als de gemeente is de organisatie ook flink in beweging; jouw ontwikkeling, loopbaan en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als een goed gesprek met je leidinggevende en een fijne werksfeer.

Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
In 2023 betrekt de ambtelijke organisatie met zijn 350 medewerkers en het bestuur van de gemeente Nijkerk een nieuw gemeentehuis. Je gaat deel uitmaken van het projectteam voor het nieuwe onderkomen. Op weg naar dit nieuwe gemeentehuis ga jij de gemeentelijke organisatie, de gemeenteraad en het college begeleiden naar de implementatie van het werkplekconcept.

Flexwerken is niet nieuw voor de medewerkers, de organisatie werkt al een aantal jaar met een flexibel werkplekconcept, binnen de huidige werkomgeving. Bij de overgang naar de nieuwe locatie is de ambitie het werkplekconcept verder door te ontwikkelen naar activiteit gerelateerd werken (AGW).

Opdracht
Doel van de opdracht is het succesvol implementeren van het werkplekconcept waarbij aandacht is voor draagvlakontwikkeling voor de nieuwe werkomgeving en de daarbij horende nieuwe manier van werken. Je weet wat er binnen de organisatie en bij de medewerkers speelt op het gebied van het werkplekconcept, hebt bij de acties die je ontwikkelt aandacht voor kennis, houding en gedrag van de toekomstige gebruikers en past de acties daar op aan.

Tot de taken van deze tijdelijke opdracht behoren:

 • In kaart brengen van organisatorische consequenties van de migratie naar een nieuwe werkplekomgeving;
 • Maken van een gedegen plan van aanpak voor migratie naar het nieuwe werken;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van een implementatiestrategie voor de nieuwe werkplek met aandacht voor de andere manier van denken en doen (gedragsaspecten) en communicatie;
 • Je zorgt dat het gevoel en beleving van de werknemer optimaal is bij de verhuizing
 • Je zoekt de verbinding en samenwerking met betrokken collega’s van aanverwante projecten.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring op het gebeid van (implementatie) nieuwe werkplekconcept;
 • Uurtarief maximaal € 70,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

 • Aantoonbare werk ervaring met de implementatie van een nieuw werkplekconcept binnen gemeentelijk overheid of corporatie (50 punten);
 • Minimaal 1 jaar aantoonbaar werkervaring op het gebied projectmanagement werkplekontwikkeling / facility management (30 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met veranderkundige trajecten (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent zowel politiek en bestuurlijk sensitief als organisatie- en omgevingssensitief.
 • Je bent initiatiefrijk en resultaatgericht.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr , in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 21 december van 12.00 uur tot 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 17 december bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 49     Geld verdienen met een tip