• darkblurbg

Projectleider Implementatiefase OBB VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectleider Implementatiefase OBB voor 24 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: z.s.m., uiterlijk 1 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 18 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Wat omvat het project?
Het project OBB is gericht op het verbeteren van de het proces van bestuurlijke besluitvorming. Dit proces loopt van het adviseren aan het college tot en met de besluitvorming door het college en de raad.

Hoe ver staat het project?
De conceptuele voorbereiding is nu afgerond en kan de feitelijke implementatie beginnen. Besloten is om over te gaan van BABS naar Parleus. Hiervoor zoeken we een projectleider.

Opdracht
De opdracht is het leiden van de implementatie van de nieuwe werkwijze en het nieuwe systeem (Parleus) voor bestuurlijke besluitvorming. Het eindresultaat is een draaiend systeem en vooral dat de medewerkers van de gemeente volgens de nieuwe werkwijze werken. De implementatie valt uiteen in een harde technische kant en een mensgericht trainings­programma. Enerzijds het implementeren van een nieuwe applicatie, die nog ontwikkeling vergt. Anderzijds het klaarstomen van een groot aantal collega’s in een nieuwe werkwijze en een nieuwe applicatie. Hierbij behoort ook het communiceren in de organisatie zodat iedereen, inclusief de directe gebruikers van college en de raad, goed meegenomen wordt. Je werkt in opdracht van de gemeentesecretaris. De projectgroep, die de conceptuele fase heeft verzorgd, helpt je ook bij de implementatie. De projectleider van de conceptuele fase blijft als adviseur beschikbaar. Je bent een projectleider die niet per se alles weet van ICT, maar er wel gevoel bij heeft. Maar vooral ben je in staat richting het einddoel te laveren en tegelijkertijd mee te bewegen met de soms onverwachte behoeften van de collega’s en het bestuur. Je hebt inzicht in de bestuurlijke processen binnen een gemeente. Je implementeert, maar je draagt vooral nut en noodzaak van de verandering uit. Daarbij houd je vast aan het vastgestelde concept en genereer je draagvlak.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 82,50 inclusief reiskosten, exclusief BTW.
 • Je beschikt over een gevolgde wo masteropleiding.

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in de afgelopen 7 jaar.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met implementaties binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 7 jaar.
 • Je beschikt over een afgeronde wo master opleiding.
 • Aantoonbare werkervaring met het systeem Parleus.
 • Aantoonbare werkervaring met de implementatie van ICT-systemen.

Competenties

 • Kennis van de gemeentelijke organisatie en de bestuurlijke besluitvormingsprocessen;
 • Affiniteit met ICT;
 • Goed kunnen bewegen binnen de organisatie (directie, werkgroepen, clusters / teams, BGS / Control, Griffie);
 • Analytisch;
 • Proactief en snel handelen;
 • Zaken durven aan te kaarten en overzicht kunnen creëren.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken vinden in 2 rondes plaats. De eerste ronde zal in de week van 23 november 2020 zijn, net als de tweede ronde met eventueel uitloop naar de week van 30 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 20 november 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.