• darkblurbg

Projectleider invoering DSO VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectleider invoering DSO voor 18 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 12 maanden. Regio: Overijssel. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 maart 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 2 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie

Gemeente Zwartewaterland bestaat uit een handvol kleine en drie grotere kernen: Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. De mooie ligging aan het Zwartewater en de rijke historie, maken Zwartewaterland uniek. Gemeenschappen mét karakter, waar men respect heeft voor elkaar. Gezamenlijk hebben zij een bloeiend bedrijfsleven, toenemend toerisme en ambitieuze plannen voor nieuwe woningen en bedrijven. Belangrijk is het behoud van het evenwicht tussen ecologie in water en land, wonen & werken en duurzaamheid. Binnen de organisatie heeft de gemeente een programmastructuur opgezet om de invoering van de Omgevingswet adequaat te kunnen realiseren. Onder het Programma invoering Omgevingswet hangen de deelprojecten Omgevingsvisie, Omgevingsplan, Omgevingsvergunning en Digitaals Stelsel Omgevingswet (DSO).

Opdracht

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider voor de invoering van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) bij de gemeente Zwartewaterland. Per 1/1/2022 moet de gemeente werken conform de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (WKB). De projectleider DSO zorgt ervoor dat de werkprocessen zijn ingericht conform deze nieuwe wetten, dat de systemen de nieuwe werkprocessen ondersteunen, dat de systemen zijn aangesloten op de landelijke koppelvlakken en dat de medewerkers kunnen werken met de systemen. Voor een aantal systemen moet ook het inkooptraject worden begeleid.

Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als projectleider bij een gemeentelijke instelling;
3. Een korte motivatiebrief geschreven door de kandidaat zelf;
4. Beschikbaar per 1 maart 2021;
5. BYOD ( bring your own device) is van toepassing op deze uitvraag. De kandidaat moet zelf over een werktelefoon en laptop beschikken;

Gunningscriteria

6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de implementatie van de Omgevingswet bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 3 jaar (30 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider van organisatorische veranderopgaven (30 punten);
8. Aantoonbare kennis van de (werk)processen binnen de Omgevingswet (20 punten);
9. Aantoonbare kennis van de technische implementatie van de Omgevingswet (DSO) (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

  • Resultaatgericht;
  • Flexibel;
  • Analytisch;
  • Verbindend;
  • Strategisch denkniveau.

Beschikbaarheid middelen

De Opdrachtgever stelt aan de Kandidaat de volgende bedrijfsmiddelen beschikbaar:

  • Mobiele telefoon Ja / Nee
  • Laptop Ja / Nee
  • E-token Ja / Nee
  • PBM’s ** Ja / Nee (persoonlijke beschermingsmiddelen)

**  Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig beschikken over de juiste PBM’s en voor het juist toepassen/gebruiken.

CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg

Planning

De gesprekken worden tot nader order bij de gemeente gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 5 februari bericht.

Overige informatie

De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).